Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Σπίρτζης: Τον Μάρτιο η ολοκλήρωση των αυτοκινητόδρομων- Επιτάχυνση και για μετρό.

Τον Μάρτιο αναμένεται να ολοκληρωθούν τα έργα στους πέντε μεγάλους αυτοκινητόδρομους της χώρας ενώ ο πρώτος αυτοκινητόδρομος θα δοθεί εντός του Νοεμβρίου, σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη.
Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο, ο κ. Σπίρτζης σχολιάζοντας την πορεία των έργων τόνισε ότι προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς προκειμένου να ολοκληρωθούν τον Μάρτιο και στη συνέχεια, όπως είπε, κύριο μέλημα της κυβέρνησης θα είναι η ελάφρυνση των διοδίων.
Ήδη ο πρώτος αυτοκινητόδρομος θα παραδοθεί εντός του Νοεμβρίου (Μορέας) όπως και μεγάλα τμήματα των υπολοίπων εντός του έτους. «Με την ολοκλήρωση των έργων κύριο μέλημά μας θα είναι η ελάφρυνση των διοδίων, χωρίς επισφάλειες για τις συμβάσεις και τους οργανισμούς που χρηματοδότησαν αυτά τα έργα. Δεν θα είναι εύκολο αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε», υπογράμμισε.
Αναφορικά με τα έργα του μετρό και του τραμ, ο υπουργός υποδεομών επεσήμανε ότι βρέθηκαν κολλημένα και με πολλά προβλήματα.
«Δώσαμε προτεραιότητα στην ολοκλήρωση των έργων που θα ελευθερώσουν δρόμους και δημόσιους χώρους, ώστε να ελαχιστοποιηθούν, όσο πιο σύντομα είναι εφικτό, οι επιπτώσεις. Προσανατολιζόμαστε στη λειτουργία των επεκτάσεων συντομότερα χωρίς τη λειτουργία κάποιων ενδιάμεσων σταθμών που έχουν σοβαρά τεχνικά προβλήματα και θα καθυστερήσουν» είπε και πρόσθεσε:
«Το κύριο μέλημα μας είναι η δημοπράτηση νέων επεκτάσεων και νέων γραμμών του μετρό και του τραμ, ώστε να αποκτήσουν η Αθήνα και ο Πειραιάς ένα πλήρες δίκτυο. Η πρώτη διαγωνιστική διαδικασία θα γίνει στις αρχές του επόμενου έτους και θα είναι το πρώτο τμήμα της γραμμής 4. Πιστεύουμε ότι μέσα στο 2017 θα δημοπρατήσουμε το υπόλοιπο της γραμμής 4, την επέκταση του μετρό στη Δυτική Αθήνα και την επέκταση του τραμ στους αδικημένους από υποδομές δήμους και γειτονιές του Πειραιά.»

Πηγή: iefimerida.gr

"Σ.Ν." Περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις βαρυσήμαντες ανακοινώσεις του κ. Σπίρτζη για τον σιδηρόδρομο που υποσχέθηκε ότι θα προβεί, σε ένα μήνα,  κατά την επίσκεψη του στο περίπτερο του ΟΣΕ στην ΔΕΘ.