Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Καλαμάτα: Εκμίσθωση καφετέριας στο Σιδηροδρομικό Σταθμό.


Επί του πρακτικού της επιτροπής διενέργειας ανοιχτής δημόσιας πλειοδοτικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση ισογείου ακινήτου (καφέ – αναψυκτηρίου), που βρίσκεται στο ισόγειο τμήμα του κτηρίου 01, μέσα στο χώρο του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού Καλαμάτας, συζήτησε χθες η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου.
Πλειοδότης αναδείχθηκε ο Νικόλαος Κουρής του Παναγιώτη, ο οποίος προσέφερε μηνιαίο μίσθωμα 1.230 ευρώ. Η συνολική επιφάνεια του καφέ είναι 63 τετρ. μέτρα και του ακάλυπτου χώρου, ο οποίος προορίζεται για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, 142 τετραγωνικά μέτρα, με δυνατότητα επέκτασης μέχρι συνολικού εμβαδού 255 τετραγωνικά μέτρων.
Στο τέλος του μήνα θα γίνει η δημοπρασία για την υπεκμίσθωση και της μεγάλης αποθήκης του Σιδηροδρομικού Σταθμού, προκειμένου να λειτουργήσει σε αυτή χριστουγεννιάτικο χωριό όλο το μήνα Δεκέμβρη και μέχρι τα μέσα Γενάρη του 2017.
Το εμβαδόν της αποθήκης που θα υπεκμισθωθεί είναι 310 τετραγωνικά μέτρα, η δε διάρκεια της υπεκμίσθωσης από 1/12/1016 έως 15/12017, ενώ ο υπεκμισθωτής θα έχει το δικαίωμα να μισθώσει εκ νέου την αποθήκη κατά τις αντίστοιχες εορταστικές περιόδους 2017-2018 και 2018-2019. Κατά την υπόλοιπη διάρκεια του έτους ο Δήμος θα μπορεί να χρησιμοποιεί την αποθήκη για πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις.
Σημειώνεται, τέλος, όπως έχει ανακοινώσει η Δημοτική Αρχή, πως στην αποθήκη θα γίνουν αναγκαίες εργασίες επισκευής και συντήρησης από το μισθωτή, με δική του οικονομική επιβάρυνση. Ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς ορίζεται το ποσό των 10.000 ευρώ για την περίοδο της μισθώσεως.

Συντάκτης: Α.Π.
Πηγή: tharrosnews.gr