Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Το ασφαλιστικό Κατρούγκαλου θα αφαιρέσει 8,2 δισ. ευρώ από τους συνταξιούχους έως το 2019.

Βαριά η λυπητερή.

Δείτε αναλυτικά το λογαριασμό για παλαιούς και νέους συνταξιούχους από τις μειώσεις σε συντάξεις, εφάπαξ, μερίσματαΤεράστιο θα είναι το πλήγμα για παλιούς και νέους συνταξιούχους από το ασφαλιστικό Κατρούγκαλου καθώς μέχρι το 2019 αναμένεται να αφαιρεθεί από τα εισοδήματά τους το ποσό-σοκ των 8,2 δισ. ευρώ.
Αυτό προκύπτει σύμφωνα με την εφημερίδα Τα ΝΕΑ από την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που συνοδεύει το νόμο και περιγράφει τις περικοπές σε όλα τα είδη των συντάξεων (κύριες, επικουρικές, μερίσματα, εφάπαξ) που θα φτάσουν το ποσό αυτό σωρευτικά με όρους ετήσιας εξοικονόμησης για τον προϋπολογισμό.
Μόνο από την περικοπή του ΕΚΑΣ που ξεκίνησε φέτος, αναμένεται την περίοδο 2016-2019 οι συνταξιούχοι να χάσουν 2,3 δισ. ευρώ!
Για τους νέους συνταξιούχους η «πληγή» υπολογίζεται στα 689 εκατ. ευρώ, 411 εκατ. ευρώ θα είναι το συνολικό χαράτσι για τους ελεύθερους επιστήμονες και άλλα 458 εκατ. ευρώ θα πληρώσουν οι αγρότες. Περίπου 1,2 δισ. θα προέλθουν από την αύξηση των εισφορών για τις επικουρικές, 133 εκατ. ευρώ απο τις περικοπές στα εφάπαξ και 832 εκατ. από τις μειώσεις στα μερίσματα του Δημοσίου.



Πηγή: protothema.gr