Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Έργα 645 εκ.ευρώ δημοπρατούνται και υπογράφονται το επόμενο δίμηνο.

Σημαντικά έργα υποδομής έχουν πάρει το δρόμο της δημοπράτησης ή της υπογραφής και το επόμενο διάστημα θα πρωταγωνιστήσουν στην ειδησεογραφία των κατασκευών.

Το έργο-μαγνήτης που ήρθε κυριολεκτικά από το πουθενά είναι το έργο της Ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου που θα αλλάξει την όψη της Αθήνας. Τις επόμενες μέρες θα μάθουμε πότε θα δημοπρατηθεί, πιθανότατα, κάπου στην αλλαγή του χρόνου με κόστος 150εκ.ευρώ (με ΦΠΑ).

Μέχρι τότε αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει από τον Νομικό Σύμβουλο του Κράτους η επικύρωση ή όχι της υποκατάστασης της εταιρείας Αθωνική Τεχνική από την ΤΕΚΑΛ στο έργο του ΒΟΑΚ Πάνορμος-Εξάντης στο Ρέθυμνο με 65εκ.ευρώ κόστος.

Μέχρι το τέλος του έτους αναμένουμε τη δημοπράτηση της 4ης και 5ης εργολαβίας του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος στα τμήματα Κυλλήνη-Βάρδα και Βάρδα-Σαγεϊκα με συνολικό κοστος περίπου 120εκ.ευρώ (με ΦΠΑ).

Την ίδια περίοδο αναμένεται η δημοπράτηση για την προμήθεια 25 συρμών Τραμ από την Αττικό Μετρό με κόστος 65εκ.ευρω. Πρόκειται για έργο μαγνήτης για τις πολυεθνικές εταιρείες κατασκευής Τραμ και πιθανολογούνται συμμετοχές από τη Hitachi, Alstom, Siemens, Skoda κ.α.

Tέλος εκείνη την περίοδο αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση κατασκευής για το μεγάλο σιδηροδρομικό έργο που αφορά την υποδομή στο τμήμα Ψαθόπυργος-Ρίο κόστους 215εκ.ευρώ (με ΦΠΑ).

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Στο πεδίο των αποκρατικοποιήσεων αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαγωνισμοί για το Ελληνικό, τα Περιφερειακά Αεροδρόμια, τον Αστέρα και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Πρόκειται για 4 σημαντικότατα project όπου τα 3 αφορούν κατασκευαστικά Ελντοράντο για τις "διψασμένες για έργα" εργοληπτικές εταιρείες της χώρας και ένα αμιγώς συγκοινωνιακό έργου που υπόσχεται να μεταμορφώσει τις σιδηροδρομικές μεταφορές της χώρας.

Συντάκτης: Νίκος Καραγιάννης
Πηγή: ypodomes.com