Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Γερμανία: Δικάζεται 16χρονη επειδή μαχαίρωσε αστυνομικό με εντολή του ISIS.

Ανήλικη Γερμανομαροκινή δικάζεται στη Γερμανία με την κατηγορία ότι μαχαίρωσε αστυνομικό στο σιδηροδρομικό σταθμό του Ανόβερο τον Φεβρουάριο του 2016, εκτελώντας εντολές του Ισλαμικού Κράτους.
Η Σάφια Σ., έχει διπλή υπηκοότητα και ζει στη Γερμανία. Τον Ιανουάριο του 2016 ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη όπου συναντήθηκε με μέλη του ISIS. Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές σχεδίαζαν να την βοηθήσουν να περάσει στα εδάφη που έχουν υπό τον έλεγχό τους στη Συρία. Τότε έλαβε την εντολή να διαπράξει επίθεση αυτοκτονίας στη Γερμανία.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, μόλις επέστρεψε στη Γερμανία, επικοινώνησε διαδικτυακά με μέλη του ΙSIS και τους ζήτησε βοήθεια για την επίθεση. Και ο αδελφός της, σύμφωνα με πηγές του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων, προσπάθησε να γίνει μέλος του ISIS, ωστόσο συνελήφθη και φυλακίσθηκε στην Τουρκία.

Η Σάφια τον Νοέμβριο του 2015 ορκίστηκε πίστη στο Ισλαμικό Κράτος και σε ηλικία 7-8 ετών (2008) είχε εμφανιστεί στο βίντεο σαλαφιστή, γνωστού στις γερμανικές αρχές, του Πιερ Φόγκελ. Μαζί της δικάζεται και ένας 20χρονος Συρογερμανός, ο Μοχάμαντ Κ., που κατηγορείται ότι γνώριζε το σχέδιο της Σάφια αλλά δε ενημέρωσε τις αρχές.

Ο δικηγόρος της νεαρής, δήλωσε ότι η πελάτισσά του ζήτησε συγγνώμη στον αστυνομικό σε επιστολή της και είπε ότι δεν αντιλαμβάνεται ότι οι πράξεις της ήταν απαράδεκτες. Η Σάφια κινδυνεύει να καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών αν κριθεί ένοχη.

Πηγή: cnn.gr