Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Η Τεχεράνη αποκτά ένα «dry λιμάνι» κόμβο εμπορευμάτων.

Η Perse Transport του Ιράν και η ελβετική TransInvest Holding υπέγραψαν συμφωνία για να αναπτύξουν από κοινού ένα «dry λιμάνι» κόμβο εμπορευμάτων στην περιοχή της ιρανικής πρωτεύουσας.

Το νέο Aprin Dry Port, στην Τεχεράνη θα συνδέει όλα τα κεντρικά λιμάνια και τις πόλεις του Ιράν με την πρωτεύουσα και θα ενεργεί ως κεντρικός κόμβος σιδηροδρομικών μεταφορέων και αποθήκευσης εμπορευμάτων στην ευρύτερη και οικονομικά ανερχόμενη περιοχή. Το Aprin Dry Port θα κατασκευασθεί 20 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Τεχεράνης σε μια έκταση 700 εκταρίων.
«Προσπαθούμε να μετατρέψουμε το νέο «λιμάνι» σε ειδική οικονομική ζώνη η οποία θα έχει μεγάλη επίδραση στην οικονομία της χώρας λαμβάνοντας υπόψη τη σημασία του νέου σιδηροδρομικού άξονα Βορρά-Νότου» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος των ιρανικών Σιδηροδρόμων (IRIR), στο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων.
Η σύμβαση θα είναι διάρκειας 25 ετών και σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Tasnim αναμένεται να ξεπεράσει αρχικά σε επένδυση τα 30 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ για την πρώτη φάση του. Το νέο dry port θα τεθεί σε λειτουργία στα επόμενα 2.5 χρόνια.

Πηγή: naftikachronika.gr