Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Παίζουν μπάλα σε… ζούγκλα.

Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΑΝΘΟΥΠΟΛΗΣ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΚΑΙ ΟΣΕ ΝΑ ΑΠΟΨΙΛΩΣΟΥΝ ΤΗ ΒΛΑΣΤΗΣΗ

- Κ. Καϊλόγλου: «Αναδείξαμε το πρόβλημα και ακόμη περιμένουμε…»
 -Π. Νατσίδης: «Απαράδεκτες συνθήκες σε χώρο άθλησης νεολαίας».

«Θα πάω στη ζούγκλα με τον Ταρζάν…».
Οι στίχοι από το συγκεκριμένο τραγούδι ταιριάζουν ως ένα βαθμό στο θέαμα που αντικρίζει κανείς όταν βρεθεί στο δημοτικό γήπεδο της Ανθούπολης.
Και δεν είναι ό,τι το καλύτερο καθώς η υψηλή βλάστηση κρύβει τα πάντα και θυμίζει… ζούγκλα, ενώ δίπλα προπονούνται οι παίκτες του Α.Ο. Ανθούπολης, της πρώτης ομάδας και της ακαδημίας.
«Αρκετές φορές χάνονται μπάλες, όταν καταλήγουν μέσα στα χόρτα και προσπαθούμε να τις βρούμε, κινδυνεύοντας να υποστούμε σοβαρές ζημιές στην υγεία μας», τονίζει ο Μαργαρίτης Δημόπουλος που φόρεσε τη «βυσσινί» φανέλα και δεν θυμάται τέτοια εικόνα στο παρελθόν.
Από την πλευρά του και ο αδελφός του Βαγγέλης Δημόπουλος, ανέφερε τα εξής:
«Πρόσφατα είδα και ένα μεγάλο φίδι να βγαίνει μέσα από τα χόρτα. Το μεσημέρι κάνουν… πάρτι τα φίδια, ενώ το βράδυ…
Ελάτε να σας δείξω τις σύριγγες και θα αντιληφτείτε το τι συμβαίνει...».
Όμως και οι επισημάνσεις από τον διοικητικό Πασχάλη Νατσίδη, είναι ουσιαστικές: «Απαράδεκτες συνθήκες σε χώρο άθλησης νεολαίας. Επανειλημμένα έχουμε ενημερώσει τόσο τον ΟΣΕ όσο και τον Δήμο Λάρισας. Μας είπαν ότι μέχρι 10 Σεπτεμβρίου, θα κοπούν τα χόρτα. Σήμερα (σ.σ. χθες) είναι 21 Σεπτεμβρίου και η κατάσταση παραμένει ως έχει. Να δούμε πότε θα πάρει κάποιος πρωτοβουλία. Και εμείς αν χρειασθεί να βοηθήσουμε, είμαστε πρόθυμοι. Δεν επιτρέπεται το 2016, να βλέπουμε τέτοιες εικόνες δίπλα από τα γήπεδα».

ΒΑΓΟΝΙΑ… ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΣΤΑ ΧΟΡΤΑ

Σοβαρός είναι και ο κίνδυνος τραυματισμών,
στην περίπτωση που κάποιος θελήσει να παρακολουθήσει από… ψηλά παιχνίδια, ανεβαίνοντας στα βαγόνια που είναι απενεργοποιημένα στο σημείο εκείνο από πολύ καιρό και δεν έχουν μετακινηθεί.
Έχουν σαπίσει και αν κάποιος φίλαθλος κάνει το λάθος να πατήσει πάνω τους, ίσως βρεθεί στο κενό και μέσα στην πυκνή βλάστηση.
Γενικά η εικόνα δεν είναι και η καλύτερη για τη θεσσαλική πρωτεύουσα το 2016, σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου που χρησιμοποιούν τόσο η Ανθούπολη όσο και η Λάρισα 88’ και το οποίο αξίζει να σημειωθεί δεν έχει κερκίδες.

ΤΙ ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Από την πλευρά της Ανθούπολης ο πρόεδρος της ομάδας Κώστας Καϊλόγλου που ανέδειξε το πρόβλημα, επισήμανε τα εξής: «Η εικόνα ασφαλώς και θυμίζει… ζούγκλα. Δεν είμαστε υπερβολικοί ως διοίκηση και αυτό που ζητήσαμε από τον Δήμο Λαρισαίων, είναι να φροντίσει για να αποψιλώσουν τα χόρτα, που έχουν «κυκλώσει» τον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου. Κίνδυνοι ελλοχεύουν διότι υπάρχουν και τα βαγόνια του ΟΣΕ, που έχουν σαπίσει και πρέπει να μετακινηθούν.
Με τον ΟΣΕ επικοινωνήσαμε και μας είπαν πως αν καθαρισθούν τα χόρτα, την επόμενη ημέρα θα φροντίσουμε να μαζέψουμε και τα βαγόνια. Απευθυνθήκαμε στον Δήμο και ακόμη περιμένουμε για να έρθουν να καθαρίσουν τα χόρτα.
Σαφώς και κατανοούμε πως μπορεί να έχουν προτεραιότητα άλλα σημαντικά προβλήματα στην πόλη, να μην επαρκεί το προσωπικό όπως κάποιοι μας είπαν, αλλά πιστεύουμε ότι και σε αυτό το πρόβλημα που υφίσταται, πρέπει να δοθεί το συντομότερο δυνατό λύση.
Ευελπιστούμε πως ο Δήμος Λαρισαίων θα δει με κατανόηση το αίτημά μας και τις επόμενες ημέρες, να δούμε… φως ώστε το γήπεδο της Ανθούπολης να είναι στολίδι, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.
Αν είναι θέμα του ΟΣΕ, εμείς δεν γνωρίζουμε περισσότερες λεπτομέρειες. Αυτό που θέλουμε και το ζητήσαμε είναι να δούμε άλλη εικόνα δίπλα από το γήπεδο. Λίγο πιο κάτω στο πάρκο, η κατάσταση είναι καλύτερη. Γιατί και στο γήπεδο να μην καθαρισθεί όλη αυτή η βλάστηση;».

Συντάκτης:   Χρήστος Αρχοντούλης
Φωτ.: Βασίλης Ντάμπλης
Πηγή: eleftheria.gr