Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Απορρίφθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της διοίκησης του ΟΑΣΘ.

Απορρίφθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η διοίκηση του (ΟΑΣΘ), με την οποία ζητούσε να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η επίσχεση εργασίας των εργαζομένων στον Οργανισμό.
Απορρίφθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η διοίκηση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), με την οποία ζητούσε να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η επίσχεση εργασίας των εργαζομένων στον Οργανισμό.

Η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων συζητήθηκε το πρωί στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, ενώπιον της Προέδρου Υπηρεσίας, με τη διαδικασία της προσωρινής διαταγής. Το σκεπτικό της απορριπτικής απόφασης δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό, κάτι που εκτιμάται πως θα συμβεί μέσα στο επόμενο 24ωρο, όμως, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, εδράζεται "κυρίως σε λόγους νομικούς" παρά ουσιαστικούς.

Νομικός εκπρόσωπος των εργαζομένων, μιλώντας σε δημοσιογράφους, εξέφρασε την άποψη ότι το θέμα της επίσχεσης και εάν αυτή είναι παράνομη και καταχρηστική θα έπρεπε να κριθεί από το Μονομελές Πρωτοδικείο με τη διαδικασία των εργατικών διαφορών. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τα ασφαλιστικά μέτρα αφορούσαν μόνο τα μέλη της διοίκησης του συνδικάτου των εργαζομένων του ΟΑΣΘ κι όχι το σύνολο των 2300 εργαζομένων, κάτι που, σύμφωνα με τους νομικούς εκπροσώπους της διοίκησης του Οργανισμού, έγινε για πρακτικούς λόγους και για την οικονομία του χρόνου.

Κατά τη συζήτηση που προηγήθηκε, ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού, Ανδρέας Ζερβούλιας, επισήμανε τη μη βιωσιμότητα του ΟΑΣΘ σε περίπτωση που δεν δώσει χρήματα το Δημόσιο. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης, ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι έγιναν "μπαλάκι μεταξύ εργοδοσίας και κυβέρνησης" κι ό,τι είναι απλήρωτοι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Πρόσθετη παρέμβαση έκανε δια εκπροσώπου του ο Δήμος Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας ότι με την επίσχεση εργασίας θίγονται τα συμφέροντα του κοινωνικού συνόλου.

Πηγή: skai.gr