Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Γερμανία: Το Δεκέμβριο του 2017 θα τεθεί σε κυκλοφορία το πρώτο τραίνο στον κόσμο με υδρογόνο!

πρώτο τρένο υδρογόνου κόσμο να πάει σε λειτουργία στη ΓερμανίαΤο πρώτο επιβατικό τραίνο στον κόσμο που θα χρησιμοποίηση ως καύσιμη ύλη το υδρογόνο θα πραγματοποιήσει τα πρώτα δρομολόγια του στην γραμμή μεταξύ Buxtehude-Bremervörde-Bremerhaven-Cuxhaven στην Κάτω Σαξονία, το Δεκέμβριο του 2017.

Το τραίνο, που ονομάζεται «Coradia iLint» κατασκευάζονταν εδώ και δυο χρόνια από την Γαλλική εταιρία Alstom και παρουσιάστηκε σήμερα στην εμπορική έκθεση του Βερολίνου InnoTrans.
Το τραίνο λειτουργεί χρησιμοποιώντας μια δεξαμενή υδρογόνου που αποθηκεύεται στην οροφή του, από όπου τροφοδοτείται ένα κύτταρο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτή η τεχνολογία παρέχει μια φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική λύση για τα τραίνα που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το ντίζελ σε πολλές περιοχές της Γερμανίας.
"Η Alstom είναι υπερήφανη για το ξεκίνημα μιας νέας καινοτομίας στον τομέα των μεταφορών» δήλωσε ο πρόεδρος και Διευθύνον Σύμβουλος της εταιρίας κ. Henri Poupart-Lafarge
Το νέο τραίνο της Alstom θα είναι η πρώτη επιβατική αμαξοστοιχία υδρογόνου που θα πραγματοποιεί κανονικά ταξίδια μεγάλων αποστάσεων από 600 έως και 800 χιλιόμετρα.
Λόγω της πολύ μεγάλης χωρητικότητας καυσίμου, το τρένο δεν χρειάζεται ανεφοδιασμό. Ένα ακόμη πλεονέκτημα είναι ότι ακόμη τρέχοντας με την τελική ταχύτητα των 140 χιλιομέτρων την ώρα δεν έχει θόρυβο και το μόνο που ακούγετε είναι ο θόρυβος που παράγεται από τους τροχούς και την αντίσταση του αέρα.
Οι αρχές Μεταφορών στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, της Έσσης και της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας θέλουν επίσης τα τραίνα για τα κράτη τους με την νέα τεχνολογία. 
Ενδιαφέρον για την νέα τεχνολογία έδειξαν οι χώρες, Ολλανδία, Δανία και Νορβηγία.

Επιμέλεια: "Σιδηροδρομικά Νέα"
Πηγή: thelocal.de