Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

ΑΓΡΙΟΣ ΚΑΒΓΑΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗ-ΚΟΥΒΕΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ.

Φωτιές άναψε απόψε στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα του Μετρό Θεσσαλονίκης και τα αρχαία στο σταθμό Βενιζέλου. Επεισόδιο Μπουτάρη-Κούβελα.



Έντονο διάλογο είχαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου από την παράταξη «Εντάξει» Δημήτρης Κούβελας, ενώ αίσθηση προκάλεσε και το βίντεο που μετέδωσε ο πρόεδρος του Σώματος Παναγιώτης Αβραμόπουλος με δήλωση του πρώην γγ Δημοσίων Έργων Στράτου Σιμόπουλου για το θέμα των αρχαίων. 
Συγκεκριμένα, κατά την τοποθέτησή του στο δημοτικό συμβούλιο ο κ. Κούβελας αναφέρθηκε στο θέμα του Μετρό Θεσσαλονίκης. «Οι Θεσσαλονικείς απαιτούν από σας να βγείτε μπροστά και να ζητήσετε την ταχύτατη εξέλιξη του έργου και όχι να βάζετε προσκόματα με διάφορες ευκαιρίες. Το έχει ανάγκη η πόλη», είπε ο κ. Κούβελας, απευθυνόμενος στον κ. Μπουτάρη. Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του δημάρχου, ο οποίος τον κάλεσε να διευκρινίσει τι εννοεί. 
«Τι προσκόμματα βάζει ο δήμος Θεσσαλονίκης. Ξέρετε ποιος βάζει τα προσκόμματα; Έχουμε το βίντεο. Πριν από τρία χρόνια ο κ. Σιμόπουλος έλεγε αρχαία ή Μετρό. Να αφήσεις τους υπαινιγνούς. Να το πάρεις πίσω» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης. 
«Κανένας υπαινιγμός. Δεν ξέρω τι έκανε ο κ. Σιμόπουλος» σχολίασε ο κ. Κούβελας για να ανταπαντήσει ο δήμαρχος: «ξέρεις και παραξέρεις. Τα ήξερες όλα και να αφήσεις αυτό το ύφος».
«Ευθέως σας είπα ότι τα τελευταία τρία χρόνια δημιουργείτε προβλήματα στην εξέλιξη του έργου» συνέχισε ο κ. Κούβελας. «Αυτό είναι ψέμα και το ξέρεις» σχολίασε ο δήμαρχος, καλώντας τον συνεχώς να πάρει πίσω τα όσα είπε, διαφορετικά δε θα τον άφηνε να συνεχίσει την τοποθέτησή του. «Πρέπει να ντρέπεσαι για όσα λες» τόνισε ο δήμαρχος, χτυπώντας το χέρι του στο έδρανο. 
«Δεν μπορεί ο δήμαρχος να λέει ότι θέλει, ούτε να συμπεριφέρεται όπως θέλει» απάντησε ο κ. Κούβελας. «Δεν λέω ό,τι θέλω, απλά να το πάρεις πίσω. Είσαι κατάπτυστος. Δεν μπορεί να συνεχίσει να λέει τέτοια πράγματα» ανέφερε από την πλευρά του ο δήμαρχος. 
Στο βίντεο παρουσιάστηκε απόσπασμα από δήλωση του πρώην Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων Στράτου Σιμόπουλου, στην οποία ανέφερε ότι δεν υπάρχει τρόπος ενσωμάτωσης των αρχαίων στο σταθμό Βενιζέλου. 
Λίγη ώρα αργότερα τον καβγά σχολίασε μέσω facebook ο κ. Σιμόπουλος. «Τελικά και στον Δήμο Θεσσαλονίκης έχουν μονταζιέρες. Σε απόγνωση λόγω των λαθών τους στο Θέμα της Βενιζέλου του Μετρό ράβουν και κόβουν δηλώσεις μου. Η τρύπα Μπουτάρη θα τους ακολουθεί Αύριο περισσότερα...ως απάντηση στη σημερινή τους επίθεση μέσα στο δημοτικό συμβούλιο» σχολίασε ο κ. Σιμόπουλος.


Συντάκτης: Κάτια Γερακαρίτου
Πηγή:voria.gr