Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Σήμερα πιθανόν να ανοίξει η σιδηροδρομική γραμμή στον Γοργοπόταμο.

Μέχρι αργά το βράδυ της Τετάρτης τα συνεργεία του ΟΣΕ δούλευαν στη γέφυρα του Γοργοποτάμου προκειμένου να απομακρύνουν από τις ράγες τις εκτροχιασμένες μηχανές και βαγόνια από το ατύχημα που συνέβη (17/8) τα ξημερώματα.

Ο μεγάλος γερανός που έφτασε από Αθήνα μετά από πολλές δυσκολίες αποκατάστησε το πρόβλημα στις δύο μηχανές και το ένα βαγόνι, τα οποία θα οδηγηθούν στο σταθμό της Αρπίνης. Οι εργασίες απομάκρυνσης των υπολοίπων τεσσάρων εκτροχιασμένων βαγονιών, καθώς και η αποκατάσταση των βλαβών στις ράγες, θα ξεκινήσουν την Πέμπτη με το πρώτο φως της ημέρας.

Αν και τα βαγόνια δεν παρουσιάζουν τον ίδιο βαθμό δυσκολίας με τις μηχανές, δεν παύει να χρειάζονται μεταφορά επίσης στον κοντινότερο σταθμό, ενώ μετά την απομάκρυνση όλων των εκτροχιασμένων τμημάτων του τραίνου θα αξιολογηθεί και η ζημιά στη γραμμή. Έως τότε το επιβατικό κοινό θα συνεχίζει να εξυπηρετείται με λεωφορεία για το κομμάτι Λιανοκλάδι - Τιθορέα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μηχανικών, πολύ δύσκολα θα δοθούν κανονικά δρομολόγια πριν τις 2 το μεσημέρι της Πέμπτης, ακόμη κι αν δεν υπάρξουν απρόοπτα στις εργασίες που υπολείπονται.

Πηγή: efthia.gr