Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Στάση αναμονής στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ

«Κύριο αίτημά μας η εξασφάλιση εργασιακών θέσεων» τονίζουν οι Λαρισαίοι.
Σήμερα αναμένεται να απαντήσει η διοίκηση του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) στα αιτήματα των εκπροσώπων συνδικαλιστικών σωματείων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που κατατέθηκαν σε συνάντηση προ ημερών για το θέμα της υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ενόψει της πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην ιταλική Ferrovie (FS).
Σε εκείνη την πρώτη συνάντηση δεν βρέθηκε η χρυσή τομή ανάμεσα στις δύο πλευρές, καθώς η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ ζήτησε προθεσμία τριών ημερών να απαντήσει. Από τότε μέχρι σήμερα οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να αναστείλουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις.
Το γεγονός λοιπόν πως αυτή τη στιγμή γίνονται κανονικά όλα τα δρομολόγια τις δύο ημέρες, δεν σημαίνει πως θα συνεχιστεί σίγουρα και αύριο Παρασκευή, μια και κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πως θα επέλθει και συμφωνία.
«Κύριο αίτημά μας είναι η διασφάλιση των εργασιακών μας θέσεων ενόψει της πώλησης στους Ιταλούς» τονίζει εργαζόμενος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στη Λάρισα και συνεχίζει «Αφού πουληθεί θα είμαστε ξεκρέμαστοι. Θέλουμε να διεκδικήσουμε σε αυτή τη φάση πως θα μας κρατήσουν και θα μπορούμε να ζούμε τις οικογένειές μας» καταλήγει. Αυτή τη στιγμή σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς στον νομό Λάρισας υπάρχουν περίπου 50 άτομα που εργάζονται στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και είναι προσωπικό ελέγχου, μηχανοδηγοί και σε θέσεις σχετικές με εισιτήρια.
Όπως έχει γίνει επίσημα γνωστό μετά τη σημερινή συνάντηση ΤΑΙΠΕΔ – εργαζομένων ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αύριο Παρασκευή θα γίνει κοινή συνεδρίαση των 2 σωματείων (ΠΕΠ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΠΕΠΕ) για να εκτιμηθούν τα αποτελέσματα της συνάντησης και να καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις τους. Αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους είναι πολύ πιθανό να έχουμε και νέες απεργιακές κινητοποιήσεις, όπερ σημαίνει και ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό...

Συντάκτης: Κ.Γ.
Πηγή: eleftheria.gr