Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

«Ζημιά για τους εμπόρους τα έργα μετρό και τραμ».

Επιστολή στον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο έστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, κάνοντάς του γνωστά τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καταστηματάρχες της πόλης λόγω των έργων του τραμ και του μετρό. 

Οι έμποροι στην επιστολή τους τονίζουν ότι οι σημαντικές καθυστερήσεις στην εξέλιξη των εργασιών του τραμ και μετρό, έχουν οδηγήσει πολλές επιχειρήσεις στο κλείσιμο, με παράλληλη απώλεια θέσεων εργασίας.
Αναφέρουν ότι οι μέχρι σήμερα ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι στο προσεχές διάστημα, ένα νέο κύμα λουκέτων θα προκύψει στους πλέον εμπορικούς δρόμους του Πειραιά, όπως Γρ. Λαμπράκη, Βασ. Γεωργίου, Εθν. Αντιστάσεως, Πλατεία Ιπποδαμείας, Ομηρίδου Σκυλίτση και όχι μόνο, που εκτελούντα οι εργασίες του τραμ.
Τέλος, ζητούν από τον υπουργό να εξετάσουν τη δυνατότητα επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών των επιχειρήσεων, που έχουν πρόσοψη σε δρόμους που εκτελούνται εργασίες τραμ και μετρό, στις οποίες έχει περιοριστεί αισθητά η εμπορικότητά τους. 
Ένα μέτρο που, όπως λένε, θα ανακουφίσει και θα συνεισφέρει στη βιωσιμότητά τους, αλλά και στην τήρηση των θέσεων εργασίας, δίνοντας παράλληλα και το κίνητρο σε πολλές επιχειρήσεις να καταστούν ή να παραμείνουν ασφαλιστικά ενήμερες.


Συντάκτης: Χριστίνα Παπασταθοπούλου
Πηγή: efsyn.gr