Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Κινητοποιήσεων συνέχεια στα ΜΜΜ.


Εντείνεται η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, καθώς οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες συνεχίζονται. Παρά το γεγονός ότι οι κινητοποιήσεις έχουν τη μορφή στάσεων εργασίας, τα μέσα σταθερής τροχιάς ακινητοποιούνται κατά τις ώρες αιχμής, οδηγώντας τους Αθηναίους στα Ι.Χ. τους. Συγκεκριμένα, αύριο τα δρομολόγια του μετρό, του ηλεκτρικού και του τραμ θα πραγματοποιηθούν έως τις 9 το βράδυ, οπότε και ξεκινά η στάση εργασίας. Την Παρασκευή θα ακινητοποιηθούν τα μέσα σταθερής τροχιάς από τις 12 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα.

Στον χορό των επαναλαμβανόμενων στάσεων εργασίας μπαίνουν και οι σιδηροδρομικοί, οι οποίοι έχουν εξαγγείλει 3ωρες στάσεις εργασίας για τις επόμενες δύο εβδομάδες. Οι κινητοποιήσεις κορυφώνονται την Τετάρτη 22 Ιουνίου με 24ωρη απεργία. Αναλυτικά, οι στάσεις εργασίας έχουν προγραμματιστεί για σήμερα, αύριο, την Πέμπτη και την ερχόμενη Τρίτη 21 Ιουνίου τις ώρες 05.00-08.00, 13.00-16.00, 21.00-24.00.

Λόγω της κινητοποίησης θα υπάρξουν ματαιώσεις και τροποποιήσεις στα δρομολόγια όλου του σιδηροδρομικού δικτύου καθώς και στα δρομολόγια του μετρό προς το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» (από τον σταθμό «Δουκ. Πλακεντίας»).

Εν τω μεταξύ και οι εργαζόμενοι στα λιμάνια συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις, που ξεκίνησαν στο τέλος Μαΐου, εμμένοντας στη «σκληρή γραμμή» που έχουν χαράξει. Οι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ (Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς) και τον ΟΛΘ (Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης), θα συνεχίσουν τις κυλιόμενες 48ωρες απεργίες τουλάχιστον μέχρι τα ξημερώματα της Τετάρτης, ενώ σήμερα θα ληφθεί απόφαση για τις περαιτέρω κινήσεις τους. Διεκδικούν νομοθετική παρέμβαση, η οποία θα προστατεύει το υφιστάμενο εργασιακό καθεστώς και μετά την ιδιωτικοποίηση των δύο μεγαλύτερων λιμανιών της χώρας. Από την πλευρά του, το υπουργείο Ναυτιλίας έχει προχωρήσει σε σειρά δημοσίων παρεμβάσεων «νουθεσίας» των απεργών, με την τελευταία εξ αυτών να αναφέρει ότι η ηγεσία του υπουργείου «θα καταβάλει πρόσθετη προσπάθεια για νομική θωράκιση των γενικών και ειδικών ρυθμίσεων (ΓΚΠ, ΣΣΕ κ.τ.λ.)».

24ωρη η ΠΟΣΔΕΠ

Εικοσιτετράωρη απεργία και ταυτόχρονες κινητοποιήσεις σε όλες τις πόλεις όπου υπάρχουν πανεπιστήμια, προγραμματίζει για αύριο η ομοσπονδία πανεπιστημιακών ΠΟΣΔΕΠ. Στην Αθήνα έχει προγραμματισθεί παράσταση της ΠΟΣΔΕΠ στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στις 12 το μεσημέρι. «Θα ανακοινώσουμε στον υπουργό Οικονομικών την άμεση κατάθεση της προσφυγής μας στο Συμβούλιο Συμμόρφωσης του ΣτΕ για την εφαρμογή της απόφασης για τις αποδοχές μας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΣΔΕΠ.

Τέλος, πενθήμερη απεργία έχουν εξαγγείλει από την ερχόμενη Δευτέρα 20 Ιουνίου έως την Παρασκευή 24 Ιουνίου οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία της Πολιτικής Αεροπορίας.

Πηγή: kathimerini.gr