Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

Νεκρό εντοπίστηκε το 9χρονο παιδί που 'χάθηκε' το μεσημέρι στο φαράγγι του Βουραϊκού.

Εντοπίστηκε λίγο μετά τις 8 μ.μ. η σορός του 9χρονου αγοριού που χάθηκε σήμερα στο φαράγγι του Βουραϊκού ποταμού στη θέση "Σιφώνι", περίπου στο 7ο-8ο χιλιόμετρο της σιδηροδρομικής γραμμής του Οδοντωτού Διακοπτού-Καλαβρύτων.
Πρόκειται για τον τραγικό επίλογο μιας μεγάλης επιχείρησης για τον εντοπισμό του παιδιού, το οποίο στην κυριολεξία εξαφανίστηκε ενώ έκανε πεζοπορία με τους γονείς του και άλλα 6 άτομα (εκ των οποίων 2 ακόμα παιδιά). Γύρω στις 2 το μεσημέρι και μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, οι γονείς έχασαν το παιδί τους από το οπτικό τους πεδίο και αφού το έψαξαν χωρίς αποτέλεσμα, ειδοποίησαν τις αρχές που έσπευσαν με 10 άνδρες της Πυροσβεστικής, πενταμελές πεζοπόρο κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, ειδικό αναρριχητή και δύτες, προκειμένου να συνδράμουν στις έρευνες. Μάλιστα, λόγω της ιδιαίτερης δυσκολίας της επιχείρησης, παρόντες ήταν ο συντονιστής κ. Νικολακόπουλος και ο διοικητής της Π.Υ. Αχαΐας κ. Ρουμελιώτης.

Το άτυχο παιδάκι μεταφέρεται με συρμό που διατέθηκε από τη ΤΡΑΙΝΟΣΕ ώστε από τον σταθμό Νιάματα να το παραλάβει ασθενοφόρο.

Δείτε το σημείο στο οποίο χάθηκε το παιδί σήμερα το μεσημέρι. Όπως διακρίνεται, πρόκειται για ένα από τα πιο 'δύσκολα' σημεία μιας κατά τα άλλα εύκολης διαδρομής για πεζοπόρους, ενώ υπάρχει και ειδική πινακίδα που απαγορεύει την πρόσβαση σε πεζούς. Ίσως με αυτό το ατύχημα οι αρμόδιοι της ΕΡΓΟΣΕ να αντιληφθούν πως μιας και πρόκειται για μια πολύ δημοφιλή διαδρομή για πεζοπόρους που αγαπούν τη φύση, να προχωρήσουν σε ενίσχυση των πλάγιων σημείων της γέφυρας, ώστε να είναι πιο ασφαλής ιδιαίτερα για παιδιά και οικογένειες που την επιλέγουν για τις εκδρομές τους.




ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: ΠΕΠΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
Πηγή: filodimos.gr