Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Δ.Σ. Μεγαλόπολης: Νέα σύμβαση μίσθωσης του σταθμού του ΟΣΕ.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο στην Μεγαλόπολη που έγινε την Τετάρτη 20 Απριλίου , μεταξύ των 23 θεμάτων συζητήθηκε και το εξής: Σύναψη Μίσθωσης ακινήτου (κτιρίων – ακάλυπτης έκτασης) Σιδηροδρομικού Σταθμού Μεγαλόπολης για τη διαμόρφωσή του σε πολιτιστικό κέντρο – κέντρο νεότητας-αθλητισμού και χώρο πρασίνου – Αναμόρφωση του Π/σμού οικ. έτους 2016.
Πρόκειται για τους χώρους που βρίσκονται στο παλιό σταθμό του ΟΣΕ και που έχει αποφασιστεί από το 2014 να γίνει χώρος πρασίνου και κέντρο νεότητας.
Το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο είχε πάρει μια ομόφωνη απόφαση να υπογραφεί σύμβαση με την ΓΑΙΟΣΕ για την ενοικίαση του σταθμού. Τότε μάλιστα είχαμε γράψει πολλά άρθρα με πολλά ερωτήματα για τα όσα ανέφερε μέσα η σύμβαση.
Ο εισηγητής του θέματος Σπύρος Τσιριγώτης ανέφερε στην παρουσίαση του θέματος ότι η καινούργια δημοτική αρχή κατάφερε να κάνει νέα διαπραγμάτευση με την ΓΑΙΟΣΕ και να πετύχει πολύ καλύτερους όρους στην νέα σύμβαση. Μάλιστα ανέφερε αρκετά παραδείγματα. Από την πλευρά της αντιπολίτευσης δημιουργήθηκε ένταση γιατί τα έγγραφα που είχαν μοιραστεί στους δημοτικούς συμβούλους, ανέφεραν διαφορετικά ποσά από αυτά που υπήρχαν στα έγγραφα που είχε στα χέρια τους ο εισηγητής. Για αρκετή ώρα δημιουργήθηκε αλαλούμ στην αίθουσα με τους 4 συμβούλους της παράταξης Μπούρα να ψηφίζουν τελικά ΛΕΥΚΟ με την αιτιολογία ότι δεν έχουν τα σωστά στοιχεία στα χέρια τους και τον Σπύρο Τσιριγώτη να τους κατηγορεί για μικροψυχία αφού -όπως ανέφερε- με ευκολία ψήφισαν το 2014 μια πολύ χειρότερη σύμβαση και τώρα ψηφίζουν λευκό.

Πηγή: kafeneio-megalopolis.gr