Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Τιμητική βραδιά στον πρωτεργάτη του σιδηροδρομικού μουσείου Θεσσαλονίκης Ευθύμη Κοντόπουλο. Δείτε εικόνες.

Τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης τίμησαν απόψε σε ειδική συνεδρίαση τον εμπνευστή και πρωτεργάτη του σιδηροδρομικού μουσείου Θεσσαλονίκης το κ. Ευθύμιο Κοντόπουλο.
Τίμησαν τον άνθρωπο που έκανε σκοπό της ζωής του την περισυλλογή και την στέγαση του θησαυρού του μουσειακού υλικού που βρίσκονταν διάσπαρτο σε γραμμής και σταθμούς. 

Συγκινημένος ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κοντόπουλος ευχαρίστησε όλους όσους παραβρέθηκαν σε αυτή την τιμητική βραδιά και κάλεσε όλους να συνεχίσουν αυτό το έργο που ξεκίνησε. 

Όλοι οι ομιλητές αναφέρθηκα με συγκινητικά λόγια στο τιτάνιο έργο που έκανε κυρ Εύθυμης όλα αυτά τα χρόνια για να έχει ο σιδηρόδρομος και η Θεσσαλονίκη αυτό τον πλούσιο μουσειακό σιδηροδρομικό υλικό.
 Η διοίκηση του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου αποφάσισε να δώσει στον κ. Ευθύμη Κοντόπουλο τον τίτλο του ενεργού επιτίμου πρόεδρου του Συλλόγου.

Οι καλεσμένοι λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του μουσείου και να θαυμάσουν τα μοναδικά εκθέματα. Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα.

Συντάκτης: Χρήστος Γιαννακίδης