Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Αγγλία: Αυτός ο σταθμός του Λονδίνου δεν αφήνει τους επιβάτες να ανεβαίνουν τις κυλιόμενες.

Από σήμερα, ο σταθμός Holborn του London Underground, καλεί τους επιβάτες να σταματήσουν να ανεβαίνουν τις κυλιόμενες σκάλες ταυτόχρονα όταν τις χρησιμοποιούν και αντ’ αυτού να στέκονται απλά στις δυο μεριές.

Σε ένα παλιότερο πείραμα, που είχε δείξει ότι με αυτό το μέτρο η συμφόρηση στις σκάλες είχε μειωθεί κατά 30%, θα στηρίζεται ο νέος κανόνας, ο οποίος θα είναι σε ισχύ δοκιμαστικά για τους επόμενους έξι μήνες. Ο σταθμός επίσης προβλέπει να διαθέσει και μια τρίτη σκάλα για τους επιβάτες που θέλουν να τις χρησιμοποιήσουν. Κατά τη διάρκεια των έξι αυτών μηνών θα μελετούν τις διαφορετικές προσεγγίσεις στη «νέα τάξη πραγμάτων».
Οι επιβάτες έχουν την τάση να στέκονται σταθερά στις κυλιόμενες σκάλες που έχουν ύψος μεγαλύτερο από 18,5 μέτρα, σύμφωνα με μια έρευνα για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς του Λονδίνου. Συγκεκριμένα, στο σταθμό Holborn, 16.220 άνθρωποι ήταν διατεθειμένοι να στέκονται στις ύψους 23,4 μέτρων κυλιόμενες σκάλες εν ώρα αιχμής, σε σύγκριση με 12.745 που δήλωσαν ότι θα περίμεναν και δε θα τις ανέβαιναν.
3Από σήμερα το πρωί το προσωπικό του σταθμού χρησιμοποιώντας ανακοινώσεις στα μεγάφωνα, φωτεινές πινακίδες “Please Keep Standing” και ανάλογη σήμανση στις σκάλες, καλούσε τους επιβάτες να ακολουθήσουν τη νέα οδηγία. Τελικά όμως αυτό δε συνέβη, καθώς, όπως φαίνεται και με αναρτήσεις στα social media, οι επιβάτες στο σταθμό, αγνόησαν επιδεικτικά τις οδηγίες.



Πηγή: mononews.gr