Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Η "Σιδηροδρομική Εγνατία" στην συνάντηση Σπίρτζη με τον Βουλευτή Καβάλας Παπαφιλίππου.

Από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΙΝΗΣ σχολίασε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Παπαφιλίππου το πρωί της Παρασκευής όλες τις τρέχουσες εξελίξεις, σχετικά με τη σιδηροδρομική Εγνατία, τη μη επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της διοικήσεως και των εργαζομένων της ΒΦΛ, την κατάργηση της επιδότησης εργασίας και την επιστροφή στο δήμο Καβάλας των χρημάτων τα οποία δαπάνησε κατά την προσφυγική φιλοξενία. 
Ο κ. Παπαφιλίππου μας είπε τα ακόλουθα:

ΕΡ: Πως εξελίχθηκε το ραντεβού με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη;

ΑΠ: Εξελίχθηκε σε εξαιρετικά θετικό κλίμα, πιστεύω δε ότι όλα τα προβλήματα που απασχολούν την περιοχή μας βαίνουν προς την επίλυσή τους. Ειδικότερα, το θέμα της σιδηροδρομικής Εγνατίας και συγκεκριμένα το τμήμα Θεσσαλονίκης – Καβάλας προχωρά ως έργο, όπως επίσης σε εξέλιξη είναι η μελέτη για τη διαχείριση των υδάτων στα Τενάγη Φιλίππων. Θέσαμε επιπρόσθετα το ζήτημα της Νυμφαίας και ο υπουργός υποσχέθηκε ότι θα προβεί σύντομα σε ρύθμιση ώστε να διέρχονται κατόπιν εξαιρέσεως από το σταθμό τα λεωφορεία. Στους υπηρεσιακούς παράγοντες θέσαμε το θέμα σύνδεσης του φράγματος Μαρμαρά με τα χωράφια που θα αρδεύσει, καθώς και το θέμα του κόμβου Οφρυνίου.

ΕΡ: Το έργο της σιδηροδρομικής Εγνατίας έχει συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα κατασκευής;

ΑΠ: Η έναρξη εκτέλεσής του θα γίνει την παρούσα τετραετία. Το θετικό είναι ο διαχωρισμός του έργου σε τέσσερα τμήματα κι έχει δοθεί προτεραιότητα στο τμήμα Θεσσαλονίκης – Καβάλας. Η σύνδεση θα περνά από το νέο λιμάνι και χωρίς παράκαμψη προς Δράμα, ενώ θα καταλήγει στα σύνορα προς Τουρκία.

Πηγή: proininews.gr