Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Κουντουρά και Σπίρτζης στο Διακοπτό για τα 120χρόνια του Οδοντωτού.

Αποτέλεσμα εικόνας για Οδοντωτος σιδηροδρομος Σιδηροδρομικά ΝέαΟ Δήμος Καλαβρύτων σχεδίασε, προγραμμάτισε και διοργανώνει εκδηλώσεις, ολόκληρο το μήνα Μάιο 2016, με αφορμή τα 120 χρόνια από τη λειτουργία του Οδοντωτού σιδηροδρόμου Διακοπτού - Καλαβρύτων, με το χαρακτηριστικό τίτλο: ΕΝ ΣΥΡΜΩ. ΜΑΗΣ 2016. ΓΙΟΡΤΕΣ ΟΔΟΝΤΩΤΟΥ.

Το σύνθημα των φετινών εκδηλώσεων - γιορτών είναι: «Οδοντωτός Σιδηρόδρομος Διακοπτού - Καλαβρύτων: 120 Χρόνια Μαζί: Μας ταξιδεύει, μας ενώνει, μας εμπνέει».
Οι εκδηλώσεις αυτές, όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου συνδιοργανώνονται και στηρίζονται από τον ΟΣΕ, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και το Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου και Παγκόσμιου Γεωπάρκου Χελμού - Βουραϊκού.
Για τη διοργάνωση και την επιτυχία των εκδηλώσεων αυτών, εργάζονται επίσης, η Αχαΐα Αναπτυξιακή Α.Ε. των Δήμων του νομού Αχαΐας, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κλειτορίας, ο Σύλλογος Ορειβασίας, Χιονοδρομίας, Αναρρίχησης και Προστασίας Περιβάλλοντος Καλαβρύτων, ο Σύλλογος Φίλων του Οδοντωτού, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια Καλαβρύτων και Διακοπτού και άλλοι τοπικοί και ευρύτεροι φορείς και σύλλογοι.
Μάλιστα, ακριβώς, 120 χρόνια, μετά την πρώτη ημέρα έναρξης της λειτουργίας του Οδοντωτού σιδηροδρόμου στις 10 Μαρτίου 2016, πραγματοποιήθηκε, συμβολική εκδήλωση από το Σύλλογο Φίλων του Οδοντωτού και τους Δήμους Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Διακοπτού.
Οι εκδηλώσεις του Μαΐου, ξεκινούν το Σάββατο 7 Μαΐου 2016 στις 19.00 το απόγευμα στο Σιδηροδρομικό Σταθμό του Οδοντωτού, Καλαβρύτων, με την παρουσία των Υπουργών Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Χρίστου Σπίρτζη και Τουρισμού Έλενας Κουντουρά, των επικεφαλής του ΟΣΕ και της ΤΑΙΝΟΣΕ, του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Απ. Κατσιφάρα και άλλων φορέων και πλήθους κόσμου, και συνδυάζονται με τις εκδηλώσεις της 36ης κατάβασης - περάσματος του Φαραγγιού του Βουραϊκού - ένα πέρασμα, μια εκδήλωση που γίνεται επί 36 συνεχή έτη, τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου - και εξελίσσονται, ολόκληρο το μήνα Μάιο, όπως φαίνονται στο παρακάτω, αναλυτικό πρόγραμμα. Το Πέρασμα του Βουραϊκού προγραμματίζεται για την Κυριακή του Θωμά 8 Μαίου 2016.


Πηγή: pelop.gr