Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Σε εκκρεμότητα οι αλλαγές διοικήσεων ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΟΣΕ.


Καθυστερεί αδικαιολόγητα ο διορισμός των διοικήσεων του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Οι επικεφαλής των οργανισμών, αν και έχουν περάσει από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής (Επιτροπή ΔΕΚΟ), εν τούτοις δεν έχουν διοριστεί καθώς δεν έχει υπογραφεί η σχετική υπουργική απόφαση.
Συγκεκριμένα, τον διορισμό των νέων προέδρων και διευθυνόντων συμβούλων των δύο επιχειρήσεις θα πρέπει να εγκρίνουν οι αρμόδιοι υπουργοί, Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

Οι διορισμοί του νέου προέδρου Γεωργίου Αποστολόπουλου και του νέου διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ, Κωνσταντίνου Πετράκη, έχουν αποφασιστεί εδώ πολύ μεγάλο διάστημα. Μάλιστα, η αρμόδια Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής εξέφρασε (κατά πλειοψηφία) θετική γνώμη πριν από ένα μήνα, στις 27 Ιανουαρίου 2016. Αξιοσημείωτο είναι ακόμη ότι η απερχόμενη διοίκηση, κατά την κοπή της πίτας του προσωπικού της ΟΣΕ Α.Ε., που πραγματοποιήθηκε εκείνες τις ημέρες, ευχήθηκε στη νέα διοίκηση της εταιρείας καλή επιτυχία στο έργο της. Ωστόσο, ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΣΕ Α.Ε., Παναγιώτης Θεοφανόπουλος, παραμένει εκεί προκειμένου να υπογράφει αποφάσεις που άπτονται της λειτουργίας της εταιρείας.

Ετσι προστέθηκε άλλος ένας μήνας στο μεταβατικό στάδιο λειτουργίας της ΟΣΕ Α.Ε. Σημειώνεται πως τόσο η διοίκηση της ΟΣΕ όσο και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ τελούσαν υπό προθεσμία αρκετό καιρό. Ο αρμόδιος υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, είχε εκφράσει την πρόθεση αλλαγής των διοικήσεων εδώ και πολλούς μήνες. Η ευκαιρία δόθηκε όταν το ΤΑΙΠΕΔ ακύρωσε τον διαγωνισμό αποκρατικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Μόλις αυτό συνέβη, ο υπουργός Υποδομών έφερε άμεσα το θέμα αλλαγής των διοικήσεων των δύο επιχειρήσεων. Ωστόσο, παρά τη σπουδή, μέχρι σήμερα δεν έχουν διοριστεί. Πάντως, οι παρούσες διοικήσεις τόσο της ΟΣΕ Α.Ε. όσο και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ φαίνεται να κάνουν καλά τη δουλειά τους. Ειδικά στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, μετά τα προβλήματα που αντιμετώπισαν τον περασμένο Νοέμβριο με την κατάληψη της γραμμής στην Ειδομένη, αυτή τη φορά η γραμμή άνοιξε μέσα σε μία ημέρα μετά την κατάληψή της από μετανάστες.

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ
Πηγή: kathimerini.gr