Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Πιτσιόρλας: Σε καλό δρόμο το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

Την ικανοποίησή του σχετικά με την εφαρμογή του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων εκφράζει ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM» ο κ. Πιτσιόρλας αναφέρει: «Τα βήματα που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα δείχνουν ότι η κυβέρνηση λειτουργεί αποτελεσματικά, παρά τα επιμέρους προβλήματα», υπογραμμίζοντας την ανάγκη υλοποίησης του προγράμματος, προκειμένου η ελληνική οικονομία να περάσει σε μία καινούρια φάση ανάπτυξης.
Πάντως, άφησε ορισμένες αιχμές εναντίον της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι «το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων αντιμετωπίζει προβλήματα στο γενικότερο πολιτικό σύστημα της χώρας και όχι στην κοινωνία και επομένως είναι λογικό να υπάρχουν κάποιες παραφωνίες».
Σχετικά με τη σύμβαση παραχώρησης του «Ελ. Βενιζέλος», υπογράμμισε ότι τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για την παράταση της υπάρχουσας σύμβασης, εκτιμώντας ότι θα είναι μία διαδικασία η οποία θα κρατήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. «Θα καταλήξει όμως σε ένα διάστημα κάποιων μηνών, αλλά πιστεύω ότι θα έχει θετικό αποτέλεσμα, διότι θα εξασφαλίσει μια προοπτική σταθερότητας στο αεροδρόμιο» πρόσθεσε.
Ειδική μνεία έκανε και στο Ελληνικό, τονίζοντας ότι το δημόσιο βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με τους επενδυτές, προκειμένου να υπάρξουν βελτιώσεις στην υπάρχουσα σύμβαση. Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατάληξη της υπόθεσης αναμένεται εντός του Απριλίου. Από την υλοποίησης της επένδυσης μάλιστα, εκτιμά ότι θα προκύψουν 40.000 νέες θέσεις εργασίας.
Τέλος, σχετικά με τον ΟΛΠ, επισήμανε ότι ο Πειραιάς θα γίνει ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια του κόσμου και αυτό θα βοηθήσει πάρα πολύ και την απασχόληση και την οικονομία και την ανάδειξη του Πειραιά ως τεράστιο κέντρο. «Το γεγονός ότι για 40 χρόνια θα έχει τη διαχείριση του λιμανιού αυτός ο κολοσσός, μας δίνει την ευκαιρία να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τη γεωγραφική μας θέση και να αναδειχθούμε ως βασική πύλη όλων των προϊόντων της Ασίας προς την Ευρώπη» κατέληξε.

Πηγή: dealnews.gr