Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Κινητοποιήσεις ξεκινούν οι σιδηροδρομικοί από την ερχόμενη εβδομάδα.

Μήνας των παθών ο Ιανουάριος για όσους ταξιδέψουν με τραίνο.

Πενθήμερες στάσεις εργασίας αποφάσισαν, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και τα σωματεία της δυνάμεως της, εκφράζοντας με τις κινητοποιήσεις τους την οργή και την αγανάκτηση τους για μια σειρά θεμάτων που ταλανίζουν εδώ και χρόνια τον σιδηρόδρομο.
Συγκεκριμένα, η ΠΟΣ προχωρά σε στάση εργασίας την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι. Παράλληλα, στηρίζει και καλύπτει τις στάσεις εργασίας που εξήγγειλαν τα σωματεία του σιδηροδρόμου στις 12, 19, 20 και 21 Ιανουαρίου από 05.00-08.00, από 13.00-16.00 και από 21.00 έως 24.00 κατά τις ημέρες αυτές.

Παράλληλα οι σιδηροδρομικοί, που προαναγγέλλουν δυναμικές παρεμβάσεις κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεών τους αυτών, υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει πρακτικές του παρελθόντος προκειμένου να υλοποιήσει τον στόχο της, «την περαιτέρω απαξίωση του σιδηρόδρομου, όπου η μεγάλη έλλειψη προσωπικού, καθώς και η κατάσταση του τροχαίου υλικού κυρίως, καθιστούν αναπόφευκτο τον περιορισμό του μεταφορικού έργου».
Κάνουν λόγο για υπονόμευση της διαδικασίας διαπραγμάτευσης της Σ.Σ.Ε. από μέρους των διοικήσεων και του αρμόδιου υπουργείου, με αποτέλεσμα να οδηγούνται οι εργαζόμενοι στο νέο περιβάλλον χωρίς Σ.Σ.Ε. και την ελάχιστη διασφάλιση που αυτή παρέχει.
Επίσης εκφράζουν την αντίθεση τους στην ισοπέδωση του ασφαλιστικού συστήματος που προωθεί η κυβέρνηση, που, σε συνδυασμό με την πρόσφατη αύξηση των ορίων ηλικίας, "παρατείνει τον εργασιακό βίο από 3-10 έτη" αυξάνοντας τον κίνδυνο της ανεργίας.