Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Αύριο συγκέντρωση διαμαρτυρίας των σιδηροδρομικών έξω από το ΤΑΙΠΕΔ.

Αύριο την ώρα που θα κατατίθενται οι δεσμευτικές προσφορές για τον ΟΛΠ, εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο και στα λιμάνια, θα πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ, εκφράζοντας την αντίθεση τους στις ιδιωτικοποιήσεις που έχει προγραμματίσει η Κυβέρνηση. Σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών μεταξύ των άλλων αναφέρει: 
«Η Κυβέρνηση οφείλει ν’ αντιληφθεί έστω και την τελευταία στιγμή ότι οι ιδιωτικοποιήσεις δεν αποτελούν μονόδρομο για την ανάπτυξη της χώρας. Αντίθετα στερούν κάθε δυνατότητα τα κατεξοχήν εργαλεία ανάπτυξης (ΛΙΜΑΝΙΑ, ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΙ κ.α.) να συντελέσουν το πραγματικό ρόλο υπέρ του κοινωνικού συνόλου, σφραγίζοντας κάθε πιθανότητα ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας αφού τα κοράκια της αγοράς το μόνο που έχουν στο μυαλό τους είναι το κέρδος. 
Δεν έχει καμιά εξουσιοδότηση η Κυβέρνηση από τον ελληνικό λαό γι αυτή την αγοροπωλησία που ετοιμάζει. Η ίδια που ξόρκιζε τον νεοφιλελευθερισμό προεκλογικά και κατηγορούσε τους προκατόχους για δουλεία, σήμερα υποκλίνεται, στους εκβιασμούς και στις διαταγές των δανειστών. Φτάνει πια! η αλλαγή πολιτικής είναι ο μόνος δρόμος.
Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των συναδέλφων μας στα λιμάνια, αντιδρούμε στα σχέδια για την ιδιωτικοποίηση της ΕΕΣΣΤΥ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Το διακύβευα είναι τεράστιο. Τίποτε δεν θα είναι ίδιο αν περάσουν αυτές οι ιδιωτικοποιήσεις. Είναι μάχη που πρέπει να δοθεί και να κερδηθεί».