Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Γερμανία: Ακτιβιστές σταμάτησαν το τρένο που μετέφερε την υπουργό Περιβάλλοντος στο Παρίσι.

Ριζική περιβαλλοντικών ακτιβιστών σταμάτησε το Σάββατο σε μια ειδική αμαξοστοιχία στη Φρανκφούρτη κέντρο του Παρισιού.  Πηγή: dpaΑΛΥΣΟΔΕΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΡΑΓΕΣ.

Διαδηλωτές αλυσοδέθηκαν στις σιδηροτροχιές στον σταθμό της Φρανκφούρτης σήμερα με στόχο να εμποδίσουν την αναχώρηση ενός τρένου στο οποίο επέβαινε η υπουργός Περιβάλλοντος της Γερμανίας, η οποία ταξίδευε για το Παρίσι όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο για το Κλίμα, γνωστοποίησε σήμερα ένας εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας.
Η υπουργός Περιβάλλοντος Μπάρμπαρα Χέντρικς και περισσότερα από 30 στελέχη του υπουργείου ταξίδευαν με τρένο από το Βερολίνο με κατεύθυνση το Παρίσι, όπου αναμένεται να ξεκινήσει αύριο η Σύνοδος.
Όταν η αμαξοστοιχία έκανε στάση στον κεντρικό σταθμό της Φρανκφούρτης, δύο διαδηλωτές αλυσοδέθηκαν στις σιδηροτροχιές μπροστά από το τρένο, ενώ άλλοι κατέβηκαν με σχοινιά στην οροφή του βαγονιού, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου.
Χρειάστηκαν περίπου 2 ώρες προκειμένου οι αρχές να απομακρύνουν τους διαδηλωτές από τις σιδηροτροχιές και κατόπιν το τρένο συνέχισε το δρομολόγιό του.
Έξι άνθρωποι συνελήφθησαν, ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Ένας εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου απέφυγε να σχολιάσει το περιστατικό.
Νωρίτερα σήμερα, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ επισήμανε σε δηλώσεις της πόσο σημαντική είναι σε μακροπρόθεσμο επίπεδο η παραγωγή ενέργειας με καύση άνθρακα για τη Γερμανία. Η Σύνοδος Κορυφής της Κυριακής στο Παρίσι στοχεύει στο να ανοίξει το δρόμο για την απεξάρτηση της παγκόσμιας κοινότητας από τα ορυκτά καύσιμα.


Πηγή: iefimerida.gr