Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Ηνωμένο Βασίλειο: Ρισκάρουν τις ζωές τους για φωτογραφίες στις γραμμές του τρένου!

Συγκλονιστικές εικόνες κάνουν τον γύρο του διαδικτύου από τη νέα μόδα που προσελκύει όλο και περισσότερους ανθρώπους. Γονείς με τα παιδιά τους κάθονται στις γραμμές του τραίνου, βγάζουν κινητά και αρχίζουν να φωτογραφίζουν τη στιγμή, σε απόσταση αναπνοής από τα τραίνα.
Στο βίντεο φαίνεται μία γυναίκα που καθοδηγεί τις κόρες της, ηλικίας έξι και δώδεκα, περίπου, προς τις γραμμές του τραίνου, ενώ ο πατέρας βγάζει το κινητό από την τσέπη του και αρχίζει να τις φωτογραφίζει. Στη συνέχεια, όπως φαίνεται και στο βίντεο, ο άνδρας κάνει χειρονομίες στις δύο νεαρές κοπέλες να καθίσουν στις μεταλλικές ράγες ανέμελα και χαρούμενα ώστε να βγάλει καλύτερη πόζα.
Πηγές ανέφεραν πως από το συγκεκριμένο σημείο περνούν καθημερινά περισσότερα από 30 τραίνα. Η αστυνομία αναφέρει ότι η οικογένεια έθεσε σε θανάσιμο κίνδυνο τα δύο κορίτσια, αλλά το δυσάρεστο και ανησυχητικό είναι ότι και άλλες οικογένειες και παρέες ακολούθησαν αυτό το εξωφρενικό παράδειγμα. Οι εκπληκτικές εικόνες κυκλοφόρησαν από τη Network Rail, η οποία κατέγραψε τουλάχιστον οκτώ περιστατικά επικίνδυνης συμπεριφοράς σε μια μόνο ημέρα.
Η γυναίκα και η οικογένειά της δεν είναι οι μόνοι άνθρωποι που διακινδύνευσαν τη ζωή τους στο Matlock Bath, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εκατοντάδες άνθρωποι, τουρίστες, προχωρούν σε τέτοιες παράλογες κινήσεις. Το δημοφιλές αξιοθέατο, τα ύψη του Αβραάμ, ένα πάρκο της χώρας και μία σειρά από σπήλαια είναι προσβάσιμα με τελεφερίκ που βρίσκεται στην αντίθετη πλευρά από τα κομμάτια προς την πλατφόρμα του τραίνου..
Μιλώντας σε εφημερίδα, ο Επιθεωρητής Stuart Middlemas είπε, “Αυτό είναι ίσως ένα από τα χειρότερα περιστατικά που έχω δει ποτέ. Είναι η πρώτη φορά συμβαίνει κάτι τέτοιο με τόσο κραυγαλέο τρόπο. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις διασταυρώσεις, δεν είναι μέρη για να βρίσκονται γύρω άνθρωποι και να φωτογραφίζονται. Υπάρχουν γονείς που δεν χρησιμοποιούν την κοινή λογική. Αυτοί διακινδυνεύουν τη ζωή των παιδιών τους πάρα πολύ. Οι άνθρωποι έχουν να συνειδητοποιήσουν τις συνέπειες για τους ίδιους και τον πόνο στην οικογένειά τους. Αυτό είναι ένα τεράστιο μήνυμα ασφαλείας που προσπαθεί να σώσει τις ζωές των ανθρώπων”.


Ένα άλλο βίντεο δείχνει μια ομάδα 13 ανθρώπων με δύο μικρά παιδιά και ένα καροτσάκι, να παραμένουν για οχτώ λεπτά πάνω στις γραμμές να προσπαθούν να βρουν τη κατάλληλη πόζα για μία φωτογραφία. Σε ένα σημείο του βίντεο, βλέπουμε τρεις ανθρώπους που κρατάνε κάμερες να στέκονται στη διασταύρωση για να τραβήξουν φωτογραφίες από ένα ζευγάρι στο σιδηροδρομικό.

Η Colin Fairweather, 83 ετών, ζει σε ένα σπίτι με θέα το σταθμό για σχεδόν 50 χρόνια. Όπως είπε η ίδια, “Δεν ήταν καθόλου έκπληξη για εμένα να βλέπω τέτοιες εικόνες, διαρκώς περνούν απερίσκεπτοι άνθρωποι από το σημείο. Είναι ένα γελοίο πράγμα που ακούω συχνά να συμβαίνει με τους μηχανοδηγούς να κορνάρουν από τα τραίνα για να προειδοποιούν τους πεζούς να βγουν εκτός του δρόμου τους. Θα ήταν τρομερό για κάποιον να σκοτωθεί εκεί”.

Πηγές: Mirror -newsit.