Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Αγοραστός: «Η σκυτάλη του ΕΣΠΑ έπεσε από κάποιους».

Σαφείς αιχμές για διοικήσεις ΟΣΕ, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Νοσοκομείων

Στον «αέρα» βρίσκονται, μόλις τρεις μήνες πριν τη λήξη του τρέχοντος ΕΣΠΑ, έργα εκατομμυρίων ευρώ στη Θεσσαλία, με τον περιφερειάρχη, Κώστα Αγοραστό, να εκτοξεύει τα πυρά του κατά διοικήσεων φορέων, που αδυνατούν να ολοκληρώσουν την υλοποίησή τους, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά. 
Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, τα Νοσοκομεία με εξαίρεση αυτό του Βόλου, οι δήμοι, και ο ΟΣΕ αποτέλεσαν τους... στόχους του κου Αγοραστού που σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ακόμη και αν δοθεί μια μικρή παράταση, μέσω τεχνικών λεπτομερειών αυτό δεν θα πρέπει να αποτελέσει δικλείδα εφυσηχασμού και ασφάλειας για έργα που δεν έχουν προχωρήσει.
Μόνον για τον τομέα της δημόσιας υγείας, ο κ. Αγοραστός τόνισε πως βρίσκονται σε κίνδυνο περίπου 18,5 εκ. ευρώ τα οποία δεν έχουν συμβασιοποιηθεί με αποκλειστική ευθύνη των διοικήσεων των νοσοκομείων. 
O κ. Αγοραστός πάντως θέτει προ των ευθυνών τους τις διοικήσεις που χειρίζονται τα έργα και να τονίζει πως φέρουν την αποκλειστική ευθύνη για τη μη ολοκλήρωσή τους και την απώλεια εκατομμυρίων ευρώ.
«Η διαχείριση και η αξιοποίηση του ΕΣΠΑ είναι σαν μια σκυταλοδρομία. Κάπου η σκυτάλη έπεσε. Είτε λόγω αδυναμίας, είτε θέλησης, είτε επάρκειας» υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Πηγή: thessaliatv.gr