Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Βρέθηκε το τρένο με τον αμύθητο θησαυρό των ναζί!

Η ύπαρξη του αναφερόταν ως αστικός μύθος επί πολλά έτη. Είναι γεμάτο με χρυσό, ασήμι, πολύτιμους λίθους, έργα τέχνης κι άλλους θησαυρούς.

Οι τοπικές αρχές στην πόλη Walbrzych της Πολωνίας επιβεβαίωσαν την ύπαρξη του μυθικού τρένου των ναζί, το οποίο ανακάλυψαν την περασμένη εβδομάδα δύο ιδιώτες ερευνητές από την Γερμανία και την Πολωνία.
Η ύπαρξη του θεωρείτο μέχρι σήμερα ένας αστικός μύθος, αλλά τελικά αποδείχτηκε ότι ήταν πραγματικότητα. Ο Zygmunt Nowaczyk εκπρόσωπος των τοπικών αρχών, παραδέχθηκε σήμερα την ύπαρξη του τρένου, αρνούμενος φυσικά να προσδιορίσει την ακριβή τοποθεσία που βρέθηκε.
Τα πολωνικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι έχει κινητοποιηθεί ο στρατός για την φύλαξη της περιοχής ενώ πραγματοποιούνται συσκέψεις για να καθοριστεί η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για τις εκσκαφές.
Όπως αναφέρεται από τα τοπικά ΜΜΕ το τρένο χάθηκε το 1945 όταν ο κόκκινος στρατός πλησίαζε στη Γερμανία. Το τρένο μετέφερε τη λεία των ναζί από την λεηλασία της πόλης Μπρεσλάου, που σήμερα έχει μετονομαστεί σε Βρότσλαβ κι ανήκει στην Πολωνία. Μάλιστα στα ρεπορτάζ αναφέρεται ότι το τρένο ήταν θωρακισμένο κι άνηκε στη Βέρμαχτ.
Σύμφωνα με τον τοπικό Ρ/Σ Radio Wroclaw,το τρένο μπήκε σε μια σήραγγα κοντά στο κάστρο Ξανς, σε ορεινή περιοχή της κάτω Σιλεσίας, αλλά δεν βγήκε ποτέ… εικάζεται ότι το τρένο ήταν μήκους 150 περίπου μέτρων και πέρα από όπλα μετέφερε, πολύτιμους λίθους, χρυσό, ασήμι και έργα τέχνης ανεκτίμητης αξίας.
Οι Ναζί χρησιμοποίησαν όντως τρένα για να μεταφέρουν τη λεία τους στο Βερολίνο όσο οι Σύμμαχοι έσφιγγαν τον κλοιό γύρω από τη γερμανική πρωτεύουσα, τον χειμώνα και την άνοιξη του 1945. Στην περίπτωση του αποκαλούμενου «Χρυσού Τρένου», οι Ναζί έστειλαν από τη Βουδαπέστη στη Γερμανία 24 βαγόνια γεμάτα με χρυσό, ασήμι και πολύτιμους πίνακες που είχαν αρπάξει από Εβραίους της Ουγγαρίας.
Η αξία του θησαυρού αυτού πιστεύεται ότι ήταν 200 εκατομμύρια δολάρια. Το τρένο εντοπίστηκε από Αμερικανούς στρατιώτες οι οποίοι, σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε αργότερα στις ΗΠΑ, κράτησαν για τον εαυτό τους ένα μέρος του θησαυρού.

Πηγή: antenna.gr