Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Ανακοίνωση για τις περικοπές δρομολογίων εξέδωσε η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Στο πλαίσιο εξοικονόμησης προσωπικού και τροχαίου υλικού η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αντί να έχει φροντίσει εγκαίρως να καλύψει τις όποιες ελλείψεις προσωπικού υπήρχαν εν όψει καλοκαιριού, αποφάσισε να προχωρήσει σε περικοπές δρομολογίων, δείχνοντας για ακόμα μία φορά προχειρότητα και κοινωνική αναλγησία. Μάλιστα μέσα στα δρομολόγια που καταργούνται, είναι και τα 1510-1511, τα οποία εκτελούν τα δρομολόγια από Αθήνα για Λιανοκλάδι και αντίθετα, εξυπηρετώντας ταυτόχρονα και πολλούς ενδιάμεσους σταθμούς με οικονομική τιμή εισιτηρίου. Σημειώνουμε δε ότι τα συγκεκριμένα δρομολόγια εκτός των άλλων εξυπηρετούν κυρίως εργαζόμενους της επαρχίας (Λιανοκλάδι – Θήβα), οι οποίοι δεν διαθέτουν άλλο τρόπο μετάβασης στις εργασίες τους! 
Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε στις διοικήσεις ότι δεν είναι τα πάντα αριθμοί και ότι σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς η εταιρεία οφείλει να μην ξεχνά ότι ο πρωταρχικός κοινωνικός ρόλος που επιτελεί το τρένο είναι η ασφαλής και οικονομική μεταφορά του πολίτη.
Ζητούμε την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων εργασίας σε όλους τους κλάδους καθώς και την πύκνωση των δρομολογίων, ειδικότερα σε περιόδους αιχμής!

ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΙΝΟΣΕ