Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Ολλανδία: Χάος στις συγκοινωνίες από καταιγίδα που έπληξε τη χώρα.

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της σφοδρότερης καταιγίδας που έχει πλήξει την Ολλανδία το μήνα Ιούλιο προκαλώντας καθυστερήσεις στις πτήσεις και προβλήματα στις οδικές και σιδηροδρομικές συγκοινωνίες. 

Καθυστερήσεις υπήρξαν σε δεκάδες πτήσεις στο αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ και οι αρχές προειδοποίησαν τους ταξιδιώτες να αποφύγουν τις μετακινήσεις στο οδικό δίκτυο καθώς ισχυροί άνεμοι και καταρρακτώδεις βροχές σαρώνουν την χώρα, με αποτέλεσμα η μετεωρολογική υπηρεσία να εκδώσει «κόκκινο» συναγερμό.
Τα δρομολόγια των τρένων ανεστάλησαν στον Κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό του Άμστερνταμ όπως και εκείνα των τραμ κατά μήκος της πόλης. Πολλοί δρόμοι είναι απροσπέλαστοι λόγω των δέντρων που ξεριζώθηκαν σε πολλές περιοχές της χώρας.
Ένας οδηγός έχασε την ζωή τους στην επαρχία Γκέλντερλαντ στο ανατολικό τμήμα της πόλης όταν ένα δέντρο καταπλάκωσε το όχημά του, ενώ υπάρχουν αναφορές για πολλούς τραυματίες σε διάφορες πόλεις.
Οι άνεμοι πνέουν με ταχύτητα έως 121 χλμ/ ώρα στις παράκτιες περιοχές και η καταιγίδα αυτή είναι η σφοδρότερη που έχει πλήξει την χώρα το μήνα Ιούλιο από το 1901 όταν ξεκίνησε η καταγραφή των ακραίων φαινομένων.

Πηγή: newsit.gr