Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Ζημιές 23 εκατ. δολαρίων στον σιδηρόδρομο του Ντονιέτσκ από τους βομβαρδισμούς του Κιέβου

Οι ζημιές στις υποδομές του σιδηροδρομικού δικτύου του Ντονιέτσκ στην νοτιοανατολική Ουκρανία κατά της διάρκεια των ενόπλων επιθέσεων του στρατού του Κιέβου στην περιοχή ξεπερνούν τα 23 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με σημερινή δήλωση από το υπουργείο Μεταφορών της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτκ (DPR).
Oι βομβαρδισμοί και οι εκρήξεις από στρατιωτικές θέσεις του ουκρανικού στρατού έχουν καταστρέψει τόσο τις σιδηροδρομικές γραμμές, όσο και τις μηχανές, τις γέφυρες, τα μαζικά δίκτυα και άλλα σημαντικά τμήματα της υποδομής. Για την αποκατάσταση των ζημιών έχει ήδη δαπανηθεί άνω του 1,4 εκατ. δολ.
Σύμφωνα με το υπουργείο του DPR, έχουν σημειωθεί 109 βομβαρδισμοί και 68 εκρήξεις στο σιδηροδρομικό δίκτυο από την 1η Ιουνίου του 2014 έως και τις 20 Ιουνίου του 2015, με θύματα έναν νεκρό εργάτη και 16 τραυματίες. Από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Ιούνιο, περίοδος που συζητάται η εκεχειρία και η εφαρμογή των Συμφωνιών του Μινσκ, σημειώθηκαν 39 τρομοκρατικές επιθέσεις στις σιδηροδρομικές υποδομές του Ντονμπάς.

Πηγή: gr.rbth.com/