Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Ένα smart ταξιδεύει σε ράγες. Δείτε το βίντεο!!!

 H φωτογραφία του άρθρου θα μπορούσε κάλλιστα να είναι φωτομοντάζ, αλλά σας διαβεβαιώνουμε πως «όχι, δεν είναι».


 Στην πραγματικότητα, η smart αποκάλυψε ένα ευφάνταστο πρότζεκτ που μετατρέπει το forfour σε μίνι-τρένο. Ίσως είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που βλέπετε smart με 22άρες ζάντες και μάλιστα ατσάλινες.
Σε πρώτη ανάγνωση θα μπορούσαμε να σκεφτούμε ότι πρόκειται για ένα αστείο, για ένα επώνυμο παραλήρημα, αλλά η smart έφτιαξε στην πραγματικότητα την «ατμομηχανή» forfour που για την περίσταση βαφτίστηκε forrail. Για έξι μήνες, μια βιομηχανία εξειδικευμένη στις ντιζελομηχανές τρένων μετέτρεψε αυτό το forfour σε μια πραγματική σιδηροδρομική μηχανή τσέπης.
Πιο «εξοικειωμένοι στους 70 τόνους και στις μηχανές ντίζελ των 16 λίτρων», οι μηχανικοί όφειλαν ναπροσαρμοστούν στους περιορισμούς που επέβαλε ένα τόσο μικρό αυτοκίνητο. Οι μικρές εργοστασιακές ζάντες αντικαταστάθηκαν από ατσάλινους τροχούς των 22 ιντσών που ο καθένας τους ζυγίζει 80 kg. Η επικεφαλής ομάδα του πρότζεκτ συγκόλλησε επίσης με ενισχύσεις αλουμινίου το σύστημα διεύθυνσης, μπλοκάροντάς το. Οπότε καταβαίνετε γιατί το τιμόνι δεν παίζει πια κανένα ρόλο στο forrail.
 Το smart forrail διήνυσε πάνω σε ράγες περίπου 15 km πάνω σε σιδηροδρομική γραμμή στη νότιο Αγγλία.




Πηγή: smart, drive.gr