Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Γαλλία: Διακόπτονται τα δρομολόγια του τρένου Eurotunnel, λόγω διαδηλώσεων.

Γαλλία: Διακόπτονται τα δρομολόγια του τρένου Eurotunnel λόγω διαδηλώσεων
 
Μέλη συνδικάτων μπήκαν στις ράγες του τρένου και έκαψαν ελαστικά - Διαμαρτύρονται για την πρόθεση της εταιρίας τους να πουλήσει δύο πλοία.

 Τα δρομολόγια του τρένου Eurotunnel που συνδέει τη Γαλλία με τη Μεγάλη Βρετανία διακόπτονται προσωρινά εξαιτίας διαδηλώσεων που σημειώνονται στο γαλλικό λιμάνι Καλαί.
 Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση τα δρομολόγια θα διακοπούν και στις δύο κατευθύνσεις καθώς Γάλλοι ναυτικοί έφτασαν στις ράγες και έκαψαν ελαστικά.
«Μας ενημέρωσαν ότι διαδηλωτές είχαν πρόσβαση στις ράγες που σημαίνει ότι για λόγους ασφαλείας πρέπει να διακόψουμε προσωρινά τις υπηρεσίες μας», ανέφερε η ανακοίνωση της εταιρίας. 
 Εκπρόσωπος της Eurotunnel δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι οι διαδηλωτές μπήκαν στις ράγες και έκαψαν ελαστικά, ενώ η εταιρία προέτρεψε τους ταξιδιώτες να αναβάλουν τις μετακινήσεις τους για σήμερα Τρίτη.
 Νωρίτερα, περίπου 100 μέλη συνδικάτων που εκπροσωπούν την εταιρία MyFerryLink απέτρεψαν την πρόσβαση σε ταξιδιώτες και υπαλλήλους στο τρένο της Eurotunnel στο Καλαί της Γαλλίας. 
 Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται επειδή η εταιρία σκοπεύει να πουλήσει δύο από τα πλοία στην ανταγωνιστική εταιρία DFDS.
«Δεν πρόκειται η DFDS να πάρει τα πλοία μας. Ποτέ, ποτέ», δήλωσε ο επικεφαλής ενός από τα συνδικάτα, Ερίκ Βερκούτρ, ο οποίος πρόσθεσε: «Μας πρόδωσαν».
 Εκπρόσωπος του λιμενικού δήλωσε σε τοπική γαλλική εφημερίδα πως το Καλαί θα παραμείνει κλειστό μέχρι τις 20.00 της Τρίτης με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εισέλθουν ή να εξέλθουν πλοία. 
 Πριν σταματήσουν τα δρομολόγια πάντως, ένας εκπρόσωπος της Eurotunnel δήλωσε πως οδηγοί φορτηγών και μοτοσικλετιστές προκάλεσαν χάος στην περιοχή και μποτιλιάρισμα.

Πηγή: protothema.gr