Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Σε ακρόαση στην βουλή, οι νέες διοικήσεις ΕΡΓΟΣΕ και ΕΥΔΑΠ.

 Ακρόαση από τη Βουλή για τον διορισμό του στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ πρόκειται να περάσει την προσεχή Τρίτη (ή τουλάχιστον έτσι ήταν προγραμματισμένο) ο Γιάννης Μπενίσης.

 Η δημοσίευση της πρόσκλησης ακρόασης στον ιστότοπο της Βουλής την Παρασκευή -και με δεδομένη τη συγκυρία- προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, με δεδομένο ότι ο κ. Μπενίσης τυγχάνει σύντροφος της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου. Ο κ. Μπενίσης είχε και προ μηνών βρεθεί στο επίκεντρο, όταν δημοσιεύματα τον έφεραν να έχει τοποθετηθεί σε θέση στην Περιφέρεια, γεγονός όμως που τελικά δεν ίσχυε.
 Η σχετική απόφαση δημοσιεύτηκε στην «Κοινοβουλευτική Διαφάνεια», την αντίστοιχη «Διαύγεια» για αποφάσεις της Βουλής και φέρει την υπογραφή της προέδρου, Ζωής Κωνσταντοπούλου. Σύμφωνα λοιπόν με την απόφαση, καλούνται να προσέλθουν το απόγευμα της Τρίτης ενώπιον της Επιτροπής Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφελείας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης της Βουλής για ακρόαση οι νέες διοικήσεις της ΕΥΔΑΠ και ΕΡΓΑ ΟΣΕ: οι κ. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος και Γιάννης Μπενίσης, για τις θέσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου αντιστοίχως της ΕΥΔΑΠ και οι κ. Χρήστος Δουκάκης και Αθανάσιος Βούρδας, για τις θέσεις του προέδρου και διευθύνοντας συμβούλου της ΕΡΓΑ ΟΣΕ.
  Ο κ. Γιάννης Μπενίσης είναι συνταξιούχος μαθηματικός, έχοντας παλαιότερα στην ιδιοκτησία του φροντιστήριο. Δραστηριοποιείται από νεαρή ηλικία στον χώρο της Αριστεράς και σήμερα είναι μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και τακτικός αρθρογράφος της εφημερίδας Αυγή (κυρίως για θέματα ενέργειας).
 Ο κ. Παπαδόπουλος είναι υδρογεωλόγος στο Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) και τα τελευταία χρόνια ήταν αποσπασμένος στη ΜΟΔ (Μονάδα Οργάνωσης Διαχείρισης Αναπτυξιακών προγραμμάτων), τον φορέα που υποστηρίζει τη Διοίκηση στη διαχείριση κοινοτικών προγραμμάτων.
  Όσον αφορά τη διαδικασία, όλοι οι νέοι επικεφαλής οργανισμών του Δημοσίου πρέπει, πριν από τη δημοσίευση του διορισμού τους, να περνούν από ακρόαση από τη Βουλή. Στην περίπτωση της ΕΥΔΑΠ, ο διορισμός θα πρέπει να επικυρωθεί και από τη γενική συνέλευση της εταιρείας. Την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώθηκε η αλλαγή επτά μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΕΥΔΑΠ, αλλά όχι του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου αυτής.
  Πάντως, η αλλαγή των διοικήσεων των κρατικών οργανισμών έχει καθυστερήσει: ο μόνος φορέας του υπουργείου Υποδομών που έχει αποκτήσει νέα ηγεσία είναι η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, ενώ σε αναμονή βρίσκονται Αττικό Μετρό, ΟΑΣΑ, ΟΣΕ, ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ, ΕΛΤΑ, Κτιριακές Υποδομές, Εγνατία Οδός, ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ.ά.

Συντάκτης: Γιώργος Λιάλιος
Πηγή: kathimerini.gr