Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Σήμερα η απόφαση για τους 13 κατηγορούμενους, για τις δολοφονίες Μεσάι, Ανάμεσά τους και ο υπάλληλος ΟΣΕ.

Κλείνει ο κύκλος της πολύκροτης υπόθεσης

 Ολοκληρώθηκε χθες αργά το μεσημέρι και σήμερα θα ανακοινωθεί η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Καλαμάτας για τους 13 κατηγορούμενους που κάθονται στο εδώλιο για τη μεγάλη υπόθεση της διπλής δολοφονίας πατέρα και ανήλικου γιου Μεσάι, τους εκβιασμούς καταστηματαρχών και επιχειρηματιών και τη διακίνηση ναρκωτικών από εγκληματική οργάνωση.
Υπενθυμίζεται ότι στην πρότασή του ο εισαγγελέας Εφετών έχει διαφοροποιηθεί από την πρωτόδικη απόφαση και έχει προτείνει την απαλλαγή τριών πρωτόδικα καταδικασμένων και ειδικότερα του πρώην αστυνομικού της Δίωξης Ναρκωτικών, του δασικού υπαλλήλου και του γιου επιχειρηματία.

Αγορεύσεις

 Χθες η διαδικασία ξεκίνησε από το πρωί με τις αγορεύσεις συνηγόρων υπεράσπισης.
Ειδικότερα, αγόρευσαν οι δικηγόροι Βασίλης Καπερνάρος και Παναγιώτης Μπαλακτάρης για τον υπάλληλο του ΟΣΕ που κατηγορείται για συμμετοχή ως μέλος στην εγκληματική οργάνωση, οπλοκατοχή και υπόθαλψη εγκληματία κατ’ εξακολούθηση, για κακουργηματική εκβίαση καταστημάτων και απόπειρα εκβίασης επιχειρηματιών από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.
 Ο δικηγόρος Χρήστος Κουτσουρούπας για τον Αλβανό «Νίκο», ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία εκ προθέσεως κατά συρροή και από κοινού πατέρα και γιου, οπλοφορία και οπλοχρησία της καραμπίνας με την οποία σκότωσε τον 35χρονο Φελίμ.
 Ο δικηγόρος Στάθης Σταματόπουλος αγόρευσε για τον 25χρονο από τη Μεσσήνη που κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, αγορά, κατοχή και πώληση ναρκωτικών ουσιών από κοινού και κατ’ εξακολούθηση στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης, ανθρωποκτονία εκ προθέσεως κατά συρροή και από κοινού πατέρα και γιου, οπλοφορία και οπλοχρησία του μαχαιριού με το οποίο σκοτώθηκε ο 2,5 ετών Κέρι Μεσάι.
 Οι δικηγόροι Φώτης Λαπιώτης και Μαρίνα Λαθούρη για τον κατηγορούμενο 30χρονο αδελφό του προηγούμενου από τη Μεσσήνη, που κατηγορείται για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση και αγορά, κατοχή και πώληση ναρκωτικών ουσιών από κοινού και κατ’ εξακολούθηση στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης ως τοξικομανής.

Κατηγορίες

 Οι δικηγόροι Δημήτρης Καούνης και Κατερίνα Δημαρέση για τον ξάδελφο των νεαρών αδελφών από τη Μεσσήνη, ο οποίος κατηγορείται για απλή συνέργεια στις δύο ανθρωποκτονίες, ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, και για αγορά, κατοχή και πώληση ναρκωτικών ουσιών από κοινού και κατ’ εξακολούθηση στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.
 Ο δικηγόρος Διονύσης Αλευράς για το δασικό υπάλληλο που κατηγορείται για παράνομη οπλοφορία και υπόθαλψη εγκληματία κατ’ εξακολούθηση.
 Οι δικηγόροι Κώστας Μαργέλης και Θανάσης Μακαρούνης για τους δύο επιχειρηματίες, πατέρα και γιο, που κατηγορούνται για ηθική αυτουργία σε απόπειρα κακουργηματικής εκβίασης.
Ο δικηγόρος Δημήτρης Καούνης για τον πρώην αστυνομικό που κατηγορείται για παροχή πληροφοριών στην οργάνωση.
 Τέλος, ο δικηγόρος Γιώργος Ράλλης αγόρευσε για τη σύζυγο του 52χρονου που έχει καταδικασθεί ως αρχηγός της οργάνωσης και τη σύντροφο του δίδυμου αδελφού του. Η μεν πρώτη κατηγορείται ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης και για απλή συνέργεια σε αγορά, κατοχή και πώληση ναρκωτικών από κοινού και κατ’ εξακολούθηση στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης, ως τοξικομανής.
 Η δεύτερη κατηγορείται για αγορά, κατοχή και πώληση ναρκωτικών ως τοξικομανής.

Πηγή: tharrosnews.gr