Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

«Παραμύθια» Φλαμπουράρη: Εξήγγειλε εκ νέου τη 13η σύνταξη.

«Παραμύθια» Φλαμπουράρη: Εξήγγειλε εκ νέου τη 13η σύνταξη Στη συνάντησή του με την αντιπροσωπεία των συνταξιούχων έξω από το Μαξίμου - Του παρέδωσαν υπόμνημα και ο υπουργός Επικρατείας δεσμεύτηκε ότι το επόμενο διάστημα ο Τσίπρας θα τους συναντήσει - Τους καθησύχασε ότι δε θα υπάρξουν περαιτέρω μειώσεις.

 Μία μέρα μετά την πρόταση που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση στους πιστωτές, σύμφωνα με την οποία προτείνει νέα μέτρα ύψους 8 δισ. ευρώ, συνταξιούχοι και μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των ημερών στο κέντρο της Αθήνας.
 Συγκεκριμένα, στις 18:00 ξεκίνησε πανελλαδικό συλλαλητήριο συνταξιούχων, με τη συμμετοχή χιλιάδων διαδηλωτών. Η συγκέντρωση, ξεκίνησε από τα Προπύλαια και κατέληξε έξω από τη Βουλή.
 Εννιαμελής αντιπροσωπεία πέρασε από τον αστυνομικό κλοιό και έφτασε έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου τους υποδέχθηκε ο Αλέκος Φλαμπουράρης. Η αντιπροσωπεία παρέδωσε στον υπουργό Επικρατείας υπόμνημα και εκείνος με τη σειρά του δεσμεύτηκε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα οριστεί συνάντηση τους με τον πρωθυπουργό. Παράλληλα τους καθησύχασε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν περαιτέρω μειώσεις στις συντάξεις, ενώ τόνισε ότι γίνονται προσπάθειες από την κυβέρνηση ώστε να φανεί συνεπής στο θέμα της 13ης σύνταξης και να δοθεί ως το τέλος του χρόνου.

 Οι συνταξιούχοι που ήρθαν στην πρωτεύουσα από όλη την Ελλάδα ζήτησαν από την κυβέρνηση να μην πειράξει τις συντάξεις, ενώ το συλλαλητήριο κάλεσαν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, OAEE, ΝΑΤ, ΟΤΑ και ΠΟΣΕ - ΟΑΕΕ. 
 Στο μεταξύ, συλλαλητήριο ενάντια στη «νέα αντιλαϊκή συμφωνία» διοργάνωνε και το ΠΑΜΕ στις 18:00 στην Ομόνοια.
 Στο συλλαλητήριο παρευρέθηκε κι ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κι η βουλευτής Λιανα Κανέλη. Ολοι οι συγκεντρωμένοι στην Ομόνοια κατευθύνθηκαν στα Προπύλαια κι ενώθηκαν με τους συνταξιούχους. Σύμφωνα με την αστυνομία, στην πορεία συμμετείχαν πάνω από 6.000 διαδηλωτές. Να σημειωθεί πως μεγάλη ήταν η αστυνομική δύναμη, αφού έξω από το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκονταν πέντε κλούβες των ΜΑΤ.
 Βασικά αιτήματα της πανελλαδικής κινητοποίησης των συνταξιούχων ήταν: «Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις μας. Καμιά περικοπή. Να καταργηθούν τώρα όλοι οι αντεργατικοί, αντιασφαλιστικοί νόμοι. Αποκατάσταση όλων των περικοπών στις συντάξεις μας. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».

Οι προσυγκεντρώσεις των συνταξιούχων

 Πριν το συλλαλητήριο των συνταξιούχων πραγματοποιήθηκαν τρεις προσυγκεντρώσεις στις 17:15 και συγκεκριμένα:-Στην Ομόνοια, όπου συγκεντρώθηκαν οι συνταξιούχοι από Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Κιλκίς, Δράμα, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Καρδίτσα, Καβάλα, Κατερίνη, Εδεσσα, Νάουσα, Βέροια, Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα, Λαμία, Χαλκίδα, Θήβα, Αμφισσα, Γιάννενα, Αγρίνιο, Πρέβεζα, Αρτα, Πάτρα, Τρίπολη, Καλαμάτα, Κόρινθο, Λουτράκι και Κρήτη.
-Στο Σύνταγμα, όπου συγκεντρώθηκαν οι συνταξιούχοι από Γλυφάδα, Καλλιθέα, Υμηττό, Βύρωνα, Καισαριανή, Ζωγράφου, Αγ. Δημήτριο, Λαύριο, Λούτσα, οι συνταξιουχικές ενώσεις και σωματεία από ΔΕΚΟ, ΔΕΗ, Δημόσιο, Επισιτισμό, ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΟΤΑ, ΤΑΕ και το Σωματείο Εφημεριδοπωλών.
-Στην πλατεία Κάνιγγος όπου συγκεντρώθηκαν οι συνταξιούχοι από Αγ. Παρασκευή, Αθήνα, Αιγάλεω, Α. Λιόσια, Ιλιον, Σαλαμίνα, Μαρούσι, Μενίδι, Ν. Ιωνία, Περιστέρι, Ν. Φιλαδέλφεια, Χαλάνδρι, Πειραιά, Νίκαια, Ελευσίνα, Ασπρόπυργο, Μέγαρα, Ν. Πέραμο, ΝΑΤ και ΟΣΕ.

ΠΑΜΕ: Μπλοκάρουμε τη νέα αντιλαϊκή συμφωνία λαιμητόμο

 Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ δηλώνει την αντίθεσή του «στα μνημόνια διαρκείας και στα νέα μέτρα πτώχευσης του λαού" και καλεί τους πολίτες "να μπλοκάρουν τη νέα αντιλαϊκή συμφωνία λαιμητόμο». Μεταξύ άλλων τονίζονται τα εξής: «Μπλοκάρουμε τη νέα αντιλαϊκή συμφωνία λαιμητόμο, τα νέο αντιλαϊκό πακέτο που φέρνουν να μας φορτώσουν! ΟΧΙ στα μνημόνια διαρκείας, στα νέα μέτρα πτώχευσης του λαού! Αρκετά πληρώσαμε, αρκετά ματώσαμε! Πάρε την υπόθεση στα χέρια σου λαέ!».
«Έχουμε χρέος απέναντι στη ζωή μας και στα παιδιά μας, να αντισταθούμε! Η λύση βρίσκεται στους αγώνες που κρατούν τις σημαίες των εργατικών λαϊκών συμφερόντων, στα πανό και τα πλακάτ αναγράφονται τα δικαιώματα και οι ανάγκες μας και όχι οι ανάγκες των αφεντικών. Η λύση βρίσκεται στην αναμέτρηση στους χώρους δουλειάς, στην κατά μέτωπο αντεπίθεση μας απέναντι στους εκμεταλλευτές μας, στους μοναδικούς κερδισμένους των νέων βάρβαρων μέτρων», σημειώνεται ακόμη.
 «Βάζουμε τις δικές μας κόκκινες γραμμές! Γυρνάμε την πλάτη σε αυτούς που μας θέλουν να βαράμε παλαμάκια στο ρυθμό της κυβέρνησης και των εταίρων της, κλακαδόροι σε μια διαπραγμάτευση που μας σπρώχνει στην φτώχεια για τα κέρδη λίγων. Γυρνάμε την πλάτη στους υπερασπιστές της Ε.Ε. στις ενώσεις των καπιταλιστών και τους υπηρέτες τους που διαδηλώνουν για το δικαίωμά τους να συνεχίσουν να ζουν από τον ιδρώτα των άλλων, να συνεχίζουν να εκμεταλλεύονται ακόμα πιο άγρια την συντριπτική πλειοψηφία του λαού», επισημαίνει, επίσης, το ΠΑΜΕ.

Πηγή: protothema.gr