Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Γερμανία: Νέα σιδηροδρομική συμφωνία-ρεκόρ για την Siemens! Ρήνου-Ρουρ Εξπρές!!!


 H Siemens ανέλαβε επισήμως μια νέα παραγγελία - ρεκόρ από την Μητροπολιτική Περιοχή Ρήνου - Ρουρ στη Γερμανία.
Οι δήμοι που εμπλέκονται στο σιδηροδρομικό δίκτυο εξπρές μεταξύ Ρήνου και Ρουρ (δίκτυο Rhine-RuhrExpress – RRX) ανέθεσαν στη Siemens την παράδοση 82 ηλεκτρικών τρένων προαστιακού τύπου της οικογένειας Desiro και την παροχή υπηρεσιών συντήρησης για μια περίοδο 32 ετών.
 Ο συνολικός όγκος της παραγγελίας ξεπερνά τα €1,7 δισ., γεγονός που την καθιστά τη μεγαλύτερη που έχει αναλάβει ποτέ η Siemens στον τομέα των περιφερειακών σιδηροδρομικών μεταφορών στη Γερμανία.
«Πρόκειται για μια τεράστια επιτυχία για τις σιδηροδρομικές δραστηριότητες της Siemens. Το έργο θα διασφαλίσει τις υπάρχουσες υψηλού επιπέδου θέσεις εργασίας στη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία, ενώ θα δημιουργήσει και νέες. Η αξιοποίηση των τεχνολογικά κορυφαίων τρένων μας αποτελεί μια καλή είδηση για τα εκατομμύρια των επιβατών μεταξύ των ποταμών Ρήνου και Ρουρ, της πιο πυκνοκατοικημένης περιοχής της Γερμανίας», δήλωσε ο JochenEickholt, Διευθύνων Σύμβουλος της Διεύθυνσης Mobility της Siemens. Πέρα από την παράδοση των νέων τρένων, η εταιρεία αναλαμβάνει και την παροχή υπηρεσιών συντήρησης για 32 χρόνια.
 Αυτή είναι η πρώτη φορά που ανατίθεται μια παραγγελία παροχής υπηρεσιών συντήρησης τόσο μεγάλης κλίμακας στη Γερμανία. Επιπλέον, η Siemens θα αναπτύξει μια εγκατάσταση συντήρησης στην περιοχή Ντόρτμουντ - Έβινγκ, στην οποία θα μπορεί να γίνεται σέρβις έως και τεσσάρων τρένων ταυτόχρονα και θα απασχολούνται περίπου 100 εξειδικευμένοι εργαζόμενοι σε πολλαπλές βάρδιες. Τα σχέδια της εγκατάστασης προβλέπουν μηχανοστάσιο με ειδικευμένα εργαστήρια, εξωτερικό πλυντήριο οχημάτων και τροχιές σταυλισμού για έως και δέκα τρένα. Συνολικά, η Siemens θα έχει επενδύσει περίπου €150 εκατ. στις εγκαταστάσεις σιδηροδρομικής τεχνολογίας που διαθέτει στο ομοσπονδιακό κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας.
Αναγνωρισμένο ως «το έργο του αιώνα» για την περιοχή, το δίκτυο RRX θα βοηθήσει στην αποσυμφόρηση των σταθερά επιδεινούμενων κυκλοφοριακών συνθηκών στην περιοχή, όταν ξεκινήσει η παράδοση των τρένων το 2018. Η περιοχή αυτή είναι μια από τις μεγαλύτερες μητροπολιτικές περιοχές στην Ευρώπη, με πληθυσμό περίπου 10 εκατομμυρίων κατοίκων και πολλαπλές διαμετακομιστικές διαδρομές. Η κατάσταση της βασικής διαδρομής μεταξύ Κολωνίας και Ντόρτμουντ έχει επιδεινωθεί σημαντικά εδώ και χρόνια, λόγω των ιδιαίτερα επιβαρυμένων δικτύων δημοσίων μεταφορών και των σιδηροδρομικών συνδέσεων.
  Με τη βελτιστοποιημένη επέκταση του σιδηροδρομικού δικτύου και την πιθανή μεταφορά της κίνησης από το οδικό δίκτυο στο σιδηρόδρομο, το δίκτυο RRX αναμένεται να συμβάλλει στην μείωση χιλιάδων διαδρομών που πραγματοποιούνται από αυτοκίνητα καθημερινά. Βάσει προγραμματισμού, τα πρώτα τρένα του δικτύου RRX θα αρχίσουν να εξυπηρετούν το κοινό έως τα τέλη του 2018 και θα λειτουργούν στην περιοχή με ταχύτητες έως 160 χιλιόμετρα ανά ώρα. Ο σχετικός σχεδιασμός προβλέπει την εξυπηρέτηση του κοινού ανά ένα τέταρτο της ώρας, μόλις ολοκληρωθεί το έργο των σιδηροδρομικών υποδομών.
 Η παραγγελία προς τη Siemens αφορά την παράδοση νέων, υψηλών δυνατοτήτων, διώροφων τρένων από τη δοκιμασμένη οικογένεια Desiro. Κάθε τρένο αποτελείται από τέσσερα βαγόνια, ενώ διαθέτει μήκος 105 μέτρων και χωρητικότητα 400 καθήμενων επιβατών. Κατά τη διάρκεια λειτουργίας τους, θα υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης δυο αμαξοστοιχιών, δημιουργώντας έτσι μια ταχεία οκτώ βαγονιών με 800 θέσεις. Τα τρένα Desiro αξιοποιούνται ήδη σε χώρες όπως η Γερμανία, το Βέλγιο, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ρωσία, η Ελβετία και η Ταϊλάνδη, ενώ σύντομα θα ξεκινήσει η χρήση τους και στην Αυστρία.

Πηγή: metaforespress.gr