Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Συγκλονιστικό!!! Άλμα θανάτου από Μεξικανούς σε τρένα, για να φτάσουν στις Η.Π.Α!!! Δείτε εικόνες και βίντεο!!!

   Προσοχή!!! Το άρθρο περιέχει σκληρές εικόνες και βίντεο!!! Παρακαλούνται οι γονείς να απομακρύνουν τα παιδιά τους, κατά την διάρκεια της ανάγνωσης!!!

Αψηφώντας τον θάνατο με προορισμό την "Γη της Επαγγελίας"

  Εικόνες για γερό στομάχι, δείχνουν νεαρούς Μεξικανούς να πηδούν σε εμπορικά τρένα, καθώς αυτά περνάνε από τις επαρχίες του βόρειου Μεξικού, ελπίζοντας σε μια καλύτερη ζωή, φτάνοντας στις Η.Π.Α και δουλεύοντας ως παράνομοι εργάτες! 
Treatment: A seriously injured young man is taken to hospital by medical workers after a failed train jump near the city of Tabasco  Δυστυχώς δεκάδες από αυτούς κάθε χρόνο τραυματίζονται είτε σοβαρά, είτε χάνουν την ζωή τους επάνω ή κάτω από τα τρένα. Πολλοί εξουθενωμένοι, δεν υπολογίζουν σωστά το άλμα τους, με τραγική κατάληξη  την σύνθλιψή τους από τις ρόδες του τρένου.
Lucky: One of the biggest threats to the men's lives is exhaustion. Having already travelled thousands of miles and spent several nights clinging to trains or sleeping in the open, when the time comes for them to make the all-important jump they often miscalculate the distanceDisabled: A young train jumper is seen recuperating in hospital after having had both his legs severed in an accident on the railways  Πολλοί από αυτούς έχουν ταξιδέψει ήδη χιλιάδες χιλιόμετρα, ξεκινώντας από τα βάθη του νότιου Μεξικού, αλλά το ταξίδι τους έχει πολύ δρόμο ακόμα. 
 Οι πλειοψηφία των λαθρομεταναστών είναι προς το τέλος της εφηβείας τους ή γύρω στα 20, καταγόμενοι από τις χώρες της κεντρικής Αμερικής, όπως η Ονδούρα, η Γουατεμάλα και το Ελ Σαλβαδόρ. 
    Εικόνες, τους δείχνουν είτε να ξεκουράζονται, είτε να κοιμούνται πάνω στις ράγες, πριν το τρένο φανεί στο ορίζοντα, καθώς άλλοι ανησυχούν ότι πλησιάζοντας στους σταθμούς ή στα τρένα θα κινήσουν τις υποψίες των μηχανοδηγών ή των φρουρών στις αποβάθρες. 
   Το ταξίδι τους μπορεί να πάρει βδομάδες ή μήνες, ταξιδεύοντας κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, έχω ταυτόχρονο τις συμμορίες να τους σημαδεύουν με τα όπλα, κάνοντας επιθέσεις στα τρένα. Αν είναι τυχεροί ίσως κάνουν κάποιες πολύ μικρές στάσεις, ζητιανεύοντας χρήματα για φαγητό.
 Σχεδόν 40 εκατομμύρια άνθρωποι, ζουν στην κεντρική Αμερική από τους οποίους οι μισοί είναι φτωχοί. Στην Ονδούρα, το 46 τις εκατό ζει σε ακραία φτώχεια. Στην Γουατεμάλα 130.000 άνθρωποι έχασαν τα σπίτια του λόγω του τυφώνα Σταν.  Το Ελ Σαλβαδόρ, χτυπήθηκε από την ξηρασία ενώ στην Νικαράγουα, την φτωχότερη χώρα του ημισφαιρίου, οι άνθρωποι δουλεύουν είτε πολύ λίγο, είτε καθόλου. Αυτός είναι ο λόγος που ρισκάρουν την ζωή τους για να φτάσουν στις Η.Π.Α.
  Το Μεξικό κάνει προσπάθειες να τους σταματήσει πριν μπούνε στην χώρα, αλλά αυτό το βόρειο σύνορο είναι πορώδες, "μη μπορώντας να τους σταματήσουμε όλους" όπως είπε ο υπεύθυνος επίτροπος μετανάστευσης του Μεξικού. Επίσης ιστορικά, η λαθρομετανάστευση, δεν είναι στις πρώτες προτεραιότητες του Μεξικού.

Απόδοση ρεπορτάζ: "Σιδηροδρομικά Νέα"
Πηγή: dailymail