Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Εσωτερικές αντιδράσεις από τις δηλώσεις Δραγασάκη στην Κίνα, για τον ΟΛΠ.

  Εσωτερική διένεξη στην κυβέρνηση για τον ΟΛΠ;
Εντός των επόμενων εβδομάδων θα προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση στην πώληση του ΟΛΠ, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος Γιάννης Δραγασάκης, στο πρακτορείο Xinhua και αναμετάδωσε το Reuters (για την συνέντευξη, πατήστε ΕΔΩ), στο πλαίσιο επίσκεψης στην Κίνα.
  Η κινεζική Cosco είναι μεταξύ των 5 εταιρειών που έχουν το δικαίωμα κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών για την απόκτηση του 67% του ΟΛΠ.
  Ως αντίπαλοι της Cosco φαντάζουν περισσότερο η Maersk (APMTerminals) από τη Δανία, η Ports of Americaαπό τις ΗΠΑ και η International Container Terminal από τις Φιλιππίνες. 
  Ο κ. Δραγασάκης πρόσθεσε ότι υπήρξε «μια μικρή καθυστέρηση» στην διαδικασία, ως αποτέλεσμα «αλλαγής της ελληνικής κυβέρνησης». Η Cosco και οι άλλοι διεκδικητές «μπορούν να κάνουν μία πολύ ανταγωνιστική προσφορά», ανέφερε ο κ. Δραγασάκης, σύμφωνα με το πρακτορείο Xinhua.
  
O Θ. Δρίτσας περιμένει την αποσαφήνιση των δηλώσεων του Γ.Δραγασάκη

   Η κυβερνητική θέση που έχει εξαγγελθεί στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης αναφορικά με το θέμα της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ ήταν σαφής, ανέφερε σε δήλωσή του στο ΑΜΠΕ, ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, Θεόδωρος Δρίτσας.
  Παράλληλα, πρόσθεσε πως όσα δημοσιεύματα υπάρχουν σήμερα, αναφορικά με αυτό το θέμα θα αποσαφηνιστούν αξιόπιστα και έγκαιρα, μόνο μετά την επιστροφή της ελληνικής αντιπροσωπείας από την Κίνα.
  Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη που φέρεται να έχει κάνει στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων ότι «η ελληνική κυβέρνηση θα προχωρήσει στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου που διαθέτει στον ΟΛΠ εντός των επόμενων εβδομάδων», ο κ. Δρίτσας τόνισε: «Τα δημοσιεύματα αυτά δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν μεταβολή της θέσης της κυβέρνησης αναφορικά με το θέμα του λιμανιού του ΟΛΠ».


Μ. Βαρβιτσιώτης: Άλλα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα, άλλα έξω

 «Η κυβέρνηση συνεχίζει τη γνωστή της τακτική. Άλλα λόγια μέσα, άλλα λόγια έξω. Το "όχι ο Πειραιάς να γίνει Chinatown στο Πεκίνο", μεταφράστηκε σε πώληση του πλειοψηφικού πακέτου», δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού Προγράμματος της Ν.Δ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις που φέρεται να έχει κάνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης στο κινεζικό πρακτορείο για το θέμα του ΟΛΠ.
  Όπως τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης, οι αποκρατικοποιήσεις είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση για να αφεθεί σε αποσπασματικές δηλώσεις, που το μόνο που καταφέρνουν είναι να καλλιεργήσουν ανασφάλεια στους επενδυτές για τις προθέσεις της κυβέρνησης και το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα.


Αντιδρούν οι λιμενεργάτες

  Τη Δευτέρα θα συνεδριάσει η διοίκηση της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) και θα επιδιώξει συναντήσεις για το θέμα, τόσο με τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Θοδωρή Δρίτσα, όσο και με τον Γιάννη Δραγασάκη, εκφράζοντας την εναντίωσή της στο ενδεχόμενο πώλησης των ΟΛΠ και ΟΛΘ.

Πηγή: metaforespress.gr