Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Για παραπληροφόρηση μιλάει, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πλαταμώνα!!!

  Δήμος και τοπική κοινότητα καθάρισαν τον περιβάλλοντα χώρο του σταθμού. Αίτημα να αξιοποιηθεί ο χώρος από τον Δήμο.

 Συνεχίζονται στον Πλαταμώνα οι παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής Δίου – Ολύμπου και της Τοπικής Κοινότητας Πλαταμώνα ώστε να απομακρυνθούν συσσωρευμένα σκουπίδια πολλών ετών τόσο κατά μήκος των παλαιών σιδηροδρομικών γραμμών, όσο και γύρω από τον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό. Ένα κτίριο το οποίο κάποτε έσφυζε από ζωή και ήταν το κόσμημα του Πλαταμώνα και σήμερα αποτελεί χώρο σκουπιδότοπου, αφού ο ΟΣΕ και η θυγατρική του ΓΑΙΑΟΣΕ τον εγκατέλειψαν στην τύχη του.
  Αυτό το κενό ήρθε να διορθώσει η νέα δημοτική αρχή Δίου – Ολύμπου, και αφουγκραζόμενη την τοπική κοινωνία προχώρησε σε ήπιες παρεμβάσεις, χωρίς να αλλοιωθεί ο χώρος των γραμμών και του σιδηροδρομικού σταθμού.
  Με πρωτοβουλία της αντιδημαρχίας Καθαριότητας του Δήμου Δίου – Ολύμπου, του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Δημητρίου Γουλάρα και σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Πλαταμώνα εδώ και καιρό καθαρίστηκαν οι χώροι δίπλα στις παλιές σιδηροδρομικές γραμμές οι οποίες είχαν κατακλυσθεί από μπάζα σκουπίδια και άναρχη βλάστηση φιλοξενώντας εκεί ποντίκια, ακόμα και φίδια. Στην ίδια κακή κατάσταση και ο παλιός σιδηροδρομικός σταθμός και ο περιβάλλων χώρος. Σήμερα ο χώρος όπου κάποτε ήταν το γραφείο του σταθμάρχη, τα βοηθητικά γραφεία και το εκδοτήριο των εισιτηρίων με τον χώρο παραμονής των επιβατών θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο με όλα τα έπιπλα και άλλα αντικείμενα να είναι στοιβαγμένα άναρχα εδώ και εκεί ανακατεμένα με είδη υγιεινής και λεκάνες τουαλετών και να σαπίζουν.
  Η «Ε.τ.Δ.» βρέθηκε στον χώρο των εργασιών και αποτυπώνει την εικόνα του χθες σε σχέση με το σήμερα μετά τις παρεμβάσεις που έγιναν με σεβασμό πάντα στην ιστορία αλλά και το υλικό των παλιών γραμμών και του χώρου του σταθμού. Μιλώντας επίσης κάτοικοι του Πλαταμώνα συγχαίρουν τη δημοτική αρχή και την τοπική κοινότητα για την πρωτοβουλία και ζητούν από τη ΓΑΙΑΟΣΕ που έχει την ευθύνη της γης του σιδηροδρομικού δικτύου παλαιού και νέου να παραχωρήσει στον Δήμο τις εκτάσεις περιμετρικά του παλιού σιδηροδρομικού σταθμού για αξιοποίηση ήπιας μορφής χωρίς να αλλάξει το τοπίο και χωρίς να πειραχθούν οι παλιές σιδηροδρομικές γραμμές, αλλά παράλληλα με τον καθαρισμό τους να αναδειχθούν στον χώρο.
  Μιλώντας στην «Ε» ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πλαταμώνα κ. Στέλιος Μπόζας μίλησε για παραπληροφόρηση στα κεντρικά του ΟΣΕ για τις προθέσεις του Δήμου και επισήμανε ότι με καλή διάθεση και σε συνεννόηση Δήμου και ΟΣΕ να παραχωρηθεί με μίσθωση ο σταθμός, τα διπλανά κτίρια και ο περιβάλλων χώρος στον Δήμο ο οποίος θα τα αξιοποιήσει πάντα σύμφωνα και με τις προσταγές της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.

Συντάκτης: Κώστας Τσόλας
Πηγή: eleftheria.gr
Φωτογραφία: "Σιδηροδρομικά Νέα"