Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Η ατμήλατη λβ 964 έφτασε στην Θεσσαλονίκη. Δείτε εικόνες!!!

 Πριν από λίγο έφτασε στην Θεσσαλονίκη η ατμήλατος μηχανή λβ 964 προερχόμενη από την Δράμα. Η όλη διαδικασία της μετακίνησης της έγινε χωρίς ιδιαιτέρα προβλήματα και τα όποια μικρά προβλήματα αντιμετωπίστηκαν από το έμπειρο τεχνικό προσωπικό.
  Κατά την παραμονή της εδώ στην Θεσσαλονίκη η ατμήλατος θα συμμετάσχει τόσο στις εκδηλώσεις της Ισραηλίτικης κοινότητα της Θεσσαλονίκης όσο και στα γυρίσματα της κινηματογραφικής ταινίας που ετοιμάζει ο σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης. Στις 15 Μαρτίου ημέρα αναχώρησης 
του πρώτου τρένου με Εβραίους από τον παλιό σιδηροδρομικό σταθμο Θεσσαλονίκης για το Άουσβιτς, κατά την περίοδο της κατοχής, θα πραγματοποιηθεί αναπαράσταση του τρένου εκείνου χρησιμοποιώντας την Ατμήλατη και βαγόνια του ιδίου περίπου τύπου. Στην συνέχεια η ατμήλατος θα χρησιμοποιηθεί για τα γυρίσματα της νέας ταινίας Μανούσο Μανουσάκη. 

Η ατμήλατος λβ 964 σε γυρίσματα κινηματογραφικής ταινίας

Η ιστορία διαδραματίζεται στην υπό γερμανική κατοχή Θεσσαλονίκη (1942-1943) και αφηγείται τον έρωτα δύο νέων ανθρώπων, του Γιώργου και της Εστρέας, ενός Χριστιανού και μιας Εβραίας. Μέσα από μια περιπετειώδη ιστορία αγάπης, παγιδευμένη ανάμεσα σε ένα απάνθρωπο ολοκληρωτικό καθεστώς και τον παραλογισμό των φυλετικών διακρίσεων, ξεδιπλώνονται η ιστορία της κατεχόμενης Θεσσαλονίκης και της εβραϊκής της κοινότητας, αλλά και τα πιο δημιουργικά χρόνια του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Βασίλη Τσιτσάνη στο ιστορικό Oυζερί Τσιτσάνης, όπου συνέθεσε τα πιο γνωστά του τραγούδια, μεταξύ αυτών και την πολύ-τραγουδισμένη Συννεφιασμένη Κυριακή. Η ταινία που ξεκινά γυρίσματα την άνοιξη, έχει προγραμματιστεί να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Νοέμβριο του 2015.

  Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την άφιξη της ατμήλατου στην Θεσσαλονίκη και αναμνηστικές φωτογραφίες με το τεχνικό προσωπικό μαζί με τους μηχανοδηγούς που συνόδεψαν την ατμήλατο.