Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Μνημόνιο κατανόησης Σερβίας - Ουγγαρίας - Κίνας

Μνημόνιο κατανόησης σχετικά με τη μελέτη βιωσιμότητας του σιδηροδρομικού έργου Βελιγράδι - Βουδαπέστη, υπέγραψαν εκπρόσωποι των οργανισμών σιδηροδρόμων της Σερβίας, της Κίνας και της Ουγγαρίας, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του σερβικού οργανισμού (Zeleznice Srbije). 


Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο μνημόνιο κατανόησης, η κινεζική πλευρά θα εκπονήσει τη μελέτη βιωσιμότητας για την κατασκευή και τον εκσυγχρονισμό της σιδηροδρομικής γραμμής μεταξύ του Βελιγραδίου και της Βουδαπέστης και θα έχει ως ΄βάση΄ τις εκθέσεις που θα λάβει από τη Σερβία και την Ουγγαρία. 

Η Σερβία και η Ουγγαρία θα υποβάλλουν στην κινεζική πλευρά μέχρι τις 15 Απριλίου 2015 τις εκθέσεις τους και στη συνέχεια η κινεζική πλευρά θα εκπονήσει τη μελέτη βιωσιμότητας για το έργο, την οποία και θα παρουσιάσει, στο τέλος Ιουνίου, στη διάρκεια μιας κοινής συνάντησης εργασίας μεταξύ των τριών μερών. 

Ταυτόχρονα με την εκπόνηση της μελέτης βιωσιμότητας, θα διεξάγονται και εργασίες για τον προκαταρκτικό σχεδιασμό του έργου. Η ουγγρική και η σερβική πλευρά είναι υπεύθυνες για τις γεωλογικές μελέτες στην επικράτειά τους, ενώ η κινεζική θα διεξάγει έρευνες, χαρτογράφηση και άλλες δραστηριότητες που σχετίζονται με τον προκαταρκτικό σχεδιασμό του έργου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή:www.capital.gr