Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Μετρό Θεσσαλονίκης: Συνάντηση εργαζομένων με Σπίρτζη-Σκουρλέτη, πρωτοβουλίες ενόψει

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η χθεσινή συνάντηση ενημέρωσης και συνεργασίας μεταξύ των Υπουργών Εργασίας, κο. Σκουρλέτη και Υποδομών, κο Σπίρτζη και τους εκπροσώπους των σωματείων των εργαζομένων στο Μετρό Θεσσαλονίκης (Σωματείο Εργαζομένων στο Μετρό Θεσσαλονίκης, Σωματείο Εργαζομένων στο Κατασκευαστικό τμήμα, Σύλλογο Εκτάκτων Αρχαιολόγων).
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία παρόντες επίσης ήταν η Αντιπρόεδρος της Βουλής, κα. Δ. Χαραλαμπίδου και ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης κος. Σ. Φάμελος και η οποά κράτησε πάνω από δύο ώρες, εκτέθηκαν όλα τα πραγματικά προβλήματα του έργου, αναλύθηκαν από πλευράς εργαζομένων οι αιτίες που έχουν οδηγήσει στο σημερινό αδιέξοδο και προτάθηκαν λύσεις τόσο για την αποφυγή των απολύσεων, όσο κυρίως για την ουσιαστική επανέναρξη του έργου, κάτι το οποίο και θα ανακουφίσει την πόλη, αλλά και θα δημιουργήσει το πλαίσιο για την απασχόληση μεγάλου αριθμού ατόμων.

Από πλευράς Υπουργού Εργασίας δόθηκε η δέσμευση για την παρέμβαση του ώστε να μη πραγματοποιηθούν οι ομαδικές απολύσεις. Τονίσθηκε δε, πως οι εργαζόμενοι και η απειλή απόλυσής τους, δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως μοχλός πίεσης και επιβολής των νομικών απόψεων των εμπλεκόμενων φορέων του έργου.

Τέλος, από πλευράς Αν. Υπουργού Υποδομών, δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το έργο, διαφάνηκε η πραγματική και ειλικρινή βούληση αυτά να ξεπερασθούν, ενώ είναι ξεκάθαρη η διάθεση της πολιτικής ηγεσίας του έργου να αναλάβει σχετικές και άμεσες πρωτοβουλίες ώστε το έργο να μπει σε τροχιά και από πληγή της πόλης, να γίνει πραγματική πνοή.

ypodomes