Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Ανακοινωση της Οργανωσης ΣΥΡΙΖΑ σιδηροδρομικών.

"Η Οργάνωσή μας έχει εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανασυγκρότησης του ελληνικού σιδηρόδρομου, εκκινώντας από το τρίπτυχο «δημόσιος-ενιαίος-σύγχρονος». Ένας σιδηρόδρομος που θα λειτουργεί με σεβασμό στο δημόσιο αγαθό της μεταφοράς, με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο, με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και ασφάλειας, στο πλευρό της κοινωνίας και με τον δικό του ξεχωριστό ρόλο στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.


Το σχέδιο αυτό παραδόθηκε στον Αν. Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Σπίρτζη, στην πρώτη μετεκλογική μας συνάντηση. 

Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Σιδηροδρομικών θα συνεχίσει να εργάζεται για την υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων και καλούμε όλους τους σιδηροδρομικούς να σταθούν αλληλέγγυοι σ’ αυτή την προσπάθεια. 

Υπενθυμίζουμε ότι οι Διοικήσεις όλων των εταιρειών του ομίλου, συμμορφώθηκαν απολύτως με τις μνημονιακές πολιτικές και έχουν συμβάλει με τις πράξεις τους τα τελευταία χρόνια στην περαιτέρω απαξίωση των υποδομών, των εγκαταστάσεων, και την απογύμνωση των εταιρειών από εξειδικευμένο προσωπικό (μετατάξεις, συνταξιοδοτήσεις και μη πρόσληψη προσωπικού). 

Όπως άλλωστε προέκυψε και από την συνάντησή μας με τον Υπουργό, θεωρούμε αυτονόητο ότι οι Διοικήσεις αυτές είναι προσωρινές –τελούν στην ουσία υπό παραίτηση- και τις καλούμε να μην προβαίνουν σε πράξεις και αποφάσεις αντίθετες με το παραπάνω πλαίσιο και δεσμευτικές για την νέα Διοίκηση και το μέλλον του σιδηρόδρομου." 

Το Συντονιστικό Γραφείο