Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

$100 εκατ. για επισκευές στον σιδηροδρομικό σταθμό Flinders

 Στο ράφι έβαλε η παρούσα κυβέρνηση της Βικτώριας τα μεγαλεπήβολα σχέδια της παρελθούσας κυβέρνησης Napthine, για τον ιστορικό κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Μελβούρνης, Flinders Station.


Ο πρωθυπουργός της Πολιτείας, Daniel Andrews, ανακοίνωσε αυτήν την εβδομάδα ότι η κυβέρνησή του θα διαθέσει κονδύλι ύψους $100 εκατ. προκειμένου να επισκευαστεί η σκεπή του ιστορικού σταθμού που αυτή την στιγμή μπάζει νερό, η μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων που βρίσκεται εκεί και παραμένει κλειστή λόγω της φθοράς που έχει υποστεί από το χρόν- ενώ, παράλληλα, θα ανακαινιστούν οι χώροι που χρησιμοποιούνται από τους επιβάτες και οι τουαλέτες του σταθμού.

Η κυβέρνηση Napthine είχε εκπονήσει αρχιτεκτονικό διαγωνισμό και είχε επιβραβεύσει με $1 εκατ. την αρχιτεκτονική εταιρία που είχε σχεδιάσει έναν νέο σιδηροδρομικό σταθμό Flinders η κατασκευή του οποίου θα κόστιζε στην Πολιτεία $1 δις. 

Ο κ. Andrews, ανακοινώνοντας το κονδύλι των $100 εκατ., είπε ότι ο σταθμός όσον αφορά το αρχιτεκτονικό του σχέδιο είναι μία χαρά όπως είναι, και το μόνο που χρειαζόταν ήταν επισκευές. Μάλιστα, κατηγόρησε την παρελθούσα κυβέρνηση για άσκοπη σπατάλη, λέγοντας ότι αν η Πολιτεία είχε ένα-δύο δις διαθέσιμα, αυτά θα έπιαναν τόπο αν επενδύονταν στη δημόσια συγκοινωνία και όχι στην αλλαγή του αρχιτεκτονικού σχεδίου του σταθμού.

neoskosmos.com