Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Ανακοίνωση της ΠΑΣΚ Σιδηροδρομικών

"Πριν από λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκαν οι εθνικές εκλογές στη χώρα μας το αποτέλεσμα των οποίων δικαιώνει όλους όσους λέγαμε ότι όταν οι κυβερνήσεις δεν αλλάζουν πολιτικές, τότε αλλάζουν οι κυβερνήσεις. Υπό αυτή την έννοια θεωρούμε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών βρίσκεται σε θετική κατεύθυνση για τους εργαζόμενους της χώρας και των σιδηροδρομικών οι οποίοι ήταν από τα πρώτα «θύματα» των μνημονίων, με την ελπίδα ότι η νέα Κυβέρνηση θα σταθεί στο ύψος των προεκλογικών εξαγγελιών της.

Κανείς δεν έχει την απαίτηση από τη νεοεκλεγείσα Κυβέρνηση ν΄αρχίσει να «βγάζει λαγούς απ το καπέλο». Ωστόσο κάποιοι «επαναστατημένοι» άρχισαν χωρίς λόγο να φοβούνται τον ίσκιο τους. 

Το ΔΙΚΤΥΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ μέσω του Αναπλ.Προέδρου της Π.Ο.Σ. και επικεφαλής της παράταξής του, ζήτησε από την Π.Ο.Σ. να καθυστερήσει τη διαδικασία για τη Σ.Σ.Ε. έως ότου δούμε τι θα πράξει η Κυβέρνηση. 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών όπως οφείλει σύμφωνα με το καταστατικό της συγκαλεί ετησίως το Γενικό Συμβούλιο το οποίο αποφασίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ, αρχικά να πραγματοποιηθεί περί την 20η Γενάρη. Φυσικά λόγω της προκήρυξης των εκλογών συμφωνήθηκε η μετάθεσή του για μετά τις εκλογές. Το Προεδρείο της Π.Ο.Σ. αποφάσισε τελικά να γίνει στις 18 Φλεβάρη. Αυτό ήταν και η αφορμή για τους «επαναστημένους» να ξεκινήσουν τη λασπολογία απέναντι στην ΠΑΣΚΣ - ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ. Φοβισμένοι χωρίς λόγο, αλλά κυρίως άσχετοι. Διότι καμία συζήτηση για τη Σ.Σ.Ε. δεν ξεκινάει αν προηγουμένως δεν γίνουν όλοι οι ΘΕΣΜΙΚΕΣ προεργασίες των συνδικάτων και κυρίως οι συζητήσεις με τους εργαζόμενους. Ποιός έχει την αφέλεια να θέλει να καλέσει τις Διοικήσεις σε συζητήσεις όταν ακόμη καλά – καλά δεν έχει καθίσει ο Υπουργός στην καρέκλα του; Ποιός έχει την αφέλεια να πιστεύει ότι θα συζητήσουν οι Διοικήσεις με το συνδικάτο όταν ακόμη δεν γνωρίζουν το μέλλον τους; Φυσικά κανείς. Αυτό όμως δεν εμποδίζει τους «σώγαμπρους» του Δικτύου και τους καθοδηγητές τους να καταλογίζουν τέτοιες προθέσεις στην ΠΑΣΚΣ - ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ. 

Συνάδελφοι,

Η ΠΑΣΚΣ - ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ με τους εκπροσώπους της στην Ομοσπονδία θα κάνει αυτό που πίστευε πάντα. Ο δρόμος για την υπογραφή ή όχι της Σ.Σ.Ε. μέχρι τον Μάιο είναι μακρύς ακόμη. Ενδιάμεσα πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα. Πρωτίστως να ακουστούν οι απόψεις των ίδιων των εργαζομένων. ΕΜΕΙΣ πάντα αναλαμβάναμε την ευθύνη απέναντι σε όλους τους εργαζόμενους. Σε αντίθεση με αυτούς που όχι μόνο δεν βοηθούν προς όφελος των εργαζομένων, αλλά έχουν το θράσος να μας κατηγορούν ότι δεν τα κάνουμε όλα, όταν αυτοί δεν υπέγραψαν τις προηγούμενες συμβάσεις, πλην ελαχίστων περιπτώσεων.

Οι «σώγαμπροι» βιάστηκαν να φορέσουν τον μανδύα του κυβερνητικού συνδικαλιστή φοβούμενοι την επετηρίδα. Και ας μας εξηγήσουν τι εννοούν όταν γράφουν «….δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο για το μέλλον των εταιρειών…»; Δεν είναι σίγουροι για το πρόγραμμα της Κυβέρνησης; Ξέρουν κάτι που δεν γνωρίζουμε;"

Υ.Γ. Η ιστορία γράφεται μαζί με τους εργαζόμενους.
Όχι στο facebook και τα blogs.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΚΣ - ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ