Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Νέα εφαρμογή της ΣΤΑΣΥ, για εύκολη μετακίνηση με τις συγκοινωνίες Αθηνών.

   Μια νέα εφαρμογή της ΣΤΑΣΥ για iOS και Android smartphones είναι διαθέσιμη από σήμερα στα ηλεκτρονικά καταστήματα της Apple και της Google, κάνοντας εύκολη την εύρεση του τρόπου μετακίνησης στην Αθήνα με τα μέσα σταθερής τροχιάς.
  Έτσι λίγο καιρό μετά την κυκλοφορία εφαρμογήςγια αγορά εισιτηρίων από το κινητό σας τηλέφωνο, το επιβατικό κοινό μπορεί να δηλώσει σταθμό εκκίνησης και τερματισμού, με την εφαρμογή να εμφανίζει μια σύνοψη της διαδρομής με ένα λιτό περιβάλλον καθώς και την ώρα των επόμενων προτεινόμενων διαδρομών για καλύτερο υπολογισμό από τον χρήστη. Η επιλογή γίνεται είτε αναγράφοντας τα πρώτα γράμματα του σταθμού, είτε με τη χρήση του χάρτη.
  Ακόμα υπάρχει δυνατότητα ενημέρωσης για το πρώτο και τελευταίο δρομολόγιο από κάθε σταθμό Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ αλλά και ενημέρωση μέσω push notifications για νέα που αφορούν τη λειτουργία του οργανισμού. Δεν παρέχονται πληροφορίες για τον Προαστιακό ενώ αναμένεται η εμφάνιση των πληροφοριών γίνεται στην Ελληνική ή την Αγγλική γλώσσα ανάλογα με τη ρύθμιση γλώσσας που έχει επιλέξει ο κάτοχος του κινητού τηλεφώνου ως προκαθορισμένη.

Όπως αναφέρει πάντως η ιστοσελίδα AthensTransport, η εφαρμογή εμφανίζει αρκετές λανθασμένες πληροφορίες μεταξύ άλλων για τα δρομολόγια αεροδρομίου αλλά και τις ώρες των περισσοτέρων δρομολογίων, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι αλλαγές που ισχύουν τα βράδια της Παρασκευής και του Σαββάτου.

Πηγή: insomnia.gr, athenstransport.com