Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Η ένωση των σωματείων, που δεν έγινε ποτέ…

Γράφει ο Χρήστος Γιαννακίδης
Πέρασαν 13 ολόκληρα χρόνια, από τότε που οι πρόεδροι δυο ιστορικών συνταξιουχικών σιδηροδρομικών σωματείων της Θεσσαλονίκης, έδιναν τα χέρια για την ένωση των σωματείων τους, που θα δημιουργούσε ένα δυνατό, ισχυρό σωματείο συνταξιούχων σιδηροδρομικών στην Βόρεια Ελλάδα.
  Ήταν τότε που αείμνηστος πρόεδρος των συνταξιούχων σιδηροδρομικών Μακεδονίας Θράκης Γιώργος Αναλυτής και ο πρόεδρο του σωματείου συνταξιούχων Β.Ε «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ» κ. Δημήτριος Παπαθανασίου αποφάσισαν να παραμερίσουν το όποιες διαφορές που είχαν μεταξύ τους και να οργανωθούν σε μια κοινή πορεία δυναμικής συνδικαλιστικής μετεξέλιξης. Έκτοτε, αυτή η διαδικασία ουδέποτε ολοκληρώθηκε, καίτοι τα μέλη και των δυο σωματείων είχαν την ισχυρή επιθυμία της συνένωσης. Ποιοι οι λόγοι και ποια τα αιτία που δεν πραγματοποιήθηκε δεν είναι τουλάχιστον σε εμάς γνωστά. Ίσως οι προσωπικές φιλοδοξίες, ίσως η καρέκλα της εξουσίας δεν γνωρίζουμε. Είναι Βέβαιο ότι και οι δυο πλευρές θα έχουν τα επιχειρήματα τους για το τι έφταιξε και δεν πραγματοποιήθηκε αυτή συνενώσει. Το όποιο επιχείρημα δεν μπορεί όμως να σταθεί εμπόδιο στην θέληση των ανθρώπων που εκπροσωπούν. Σε κάθε διαπραγμάτευση πρέπει πάνω από όλα να πρυτανεύει η ειλικρίνεια και η εμπιστοσύνη. Χωρίς αυτούς τους δυο σημαντικούς παράγοντες καμιά συνεργασία δεν μπορεί να ευδοκιμήσει. Ο χρόνος θα δείξει.

 Στο φωτογραφικό στιγμιότυπο ο Γιώργος Αναλυτής και ο Δημήτρης Παπαθανασίου το 2002 την ήμερα που δίνουν τα χέρια για την απόφαση τους να ξεκινήσει η διαδικασία συνένωσης των δυο σωματείων.