Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Αθώοι κηρύχθηκαν οι δύο κατηγορούμενοι για κλοπή καλωδίων τηλεπικοινωνίας του ΟΣΕ στον Πλαταμώνα.


Αθώους για έλλειψη δόλου κήρυξε χθες το αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κατερίνης τους δύο κατηγορούμενους για παράβαση του άρθρου 372 ΠΚ δηλαδή για κλοπή
κατά συναυτουργία μαύρων καλωδίων τηλεπικοινωνίας του ΟΣΕ μήκους περίπου 50 μέτρων, διαστάσεων 96 χιλιοστών τα οποία στο εσωτερικό τους περιείχαν χαλκό αξίας 1.250 € και 50 μ. οπτικής ίνας ιδιοκτησίας του ΟΣΕ που τοποθέτησαν σε ΙΧΦ αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του Γ.Κ.
Ο συνήγορος υπεράσπισης τους κ. Βασίλης Δ. Νουλέζας  ζήτησε την απαλλαγή των εντολέων του διότι δεν πραγματώθηκε η υποκειμενική υπόσταση του κατηγορούμενου εγκλήματος επικαλέσθηκε ορισμένα με στοιχεία κατά την έναρξη τής διαδικασίας τον αυτοτελή ισχυρισμό της γνωστής νομικής πλάνης άρθρου 31ΠΚ ότι δηλαδή οι κατηγορούμενοι είχαν άγνοια του αξιοποίνου που αίρει τον καταλογισμό και αποκλείει την υπαιτιότητα και πιο συγκεκριμένα την πεπλανημένη, σφαλερή πεποίθησή τους για το δικαίωμα να εκτελέσουν την πράξη τους και την άγνοια του άδικου χαρακτήρα της καθώς τα παλαιά και φθαρμένα καλώδια αυτά του ΟΣΕ της ανενεργούς γραμμής Πλαταμώνα, είχαν εξαχθεί και εναποθετηθεί, ριφθεί στο έδαφος από τον εργολάβο που εκτελεί εργασίες εκσκαφής εκεί όπως αποδείχθηκε, ισχυρισμό που δέχθηκε το δικαστήριο που οδηγήθηκε με πρόταση της κ Εισαγγελέως έδρας σε απαλλακτική κρίση και που παράλληλα διέταξε την άρση και απόδοση στον ιδιοκτήμονα του κατασχεθέντος οχήματος.

kolindrinamaslatia.blogspot.com