Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Το σημείωμα επιβάτη τρένου σε άγνωστη, ανύπαντρη μητέρα και συνεπιβάτιδά του!!!

ΣΥΝΟΔΕΥΟΤΑΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑ

Ο άγνωστος πρωταγωνιστής μιας ιστορίας, που έχει ενθουσιάσει την Αγγλία, αποκάλυψε την ταυτότητα του και εξήγησε τους λόγους για τους όποιους προέβη στην όμορφη χειρονομία. 
Η ιστορία ξεκίνησε σε ένα τρένο που συνέδεε το Μπέρμιγχαμ με το Πλύμουθ. Ο 50χρονος Κέν Σόντερς γύρναγε στο σπίτι του μετά από μια κουραστική μέρα στην δουλειά και κάθισε απέναντι από την 23χρονη Σαμάνθα Γουέλς και τον μικρό γιο της Ράϊλαν. Ο Κεν εντυπωσιάστηκε από τον τρόπο με τον οποίο η νεαρή μητέρα έκανε τις συστάσεις στο γιο της, ώστε αυτός να μην ενοχλεί τους υπόλοιπους συνεπιβάτες. Λίγο πριν κατέβει από το τρένο έγραψε ένα σημείωμα και το έδωσε στην Σαμάνθα μαζί με ένα χαρτονόμισμα των 5 λιρών. 


Στο σημείωμα ο Κεν, πατέρας μιας 20χρονης κόρης, είχε γράψει, «Πιες ένα ποτό, στην υγειά μου. Είσαι ένα παράδειγμα για την γενιά σου , είσαι ευγενική και μαθαίνεις καλούς τρόπους στο αγοράκι σου. Υ.Γ. Έχω μια κόρη στην ηλικία σου ... Ελπίζω, όταν θα κάνει παιδιά να είναι μια πολύ καλή μητέρα, όπως εσύ». Η Σαμάνθα, που μεγαλώνει μόνη τον γιο της, διηγείται: «Με σκούντηξε φιλικά στον ώμο και μου έδωσε το σημείωμα, λέγοντας ότι είχε πέσει από την τσάντα μου. Το διάβασα πολλές φόρες, για να πιστέψω αυτά που έγραφε». Η νεαρή μητέρα συγκινήθηκε από την σπάνια χειρονομία και αποφάσισε να βρει τον άνθρωπο που της έδωσε το σημείωμα. Χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Σάμανθα έκανε γνωστή την ιστορία, που δεν άργησε να πάρει μεγάλες διαστάσεις. 


Οταν διάβασε την ιστορία στην εφημερίδα , ο Κέν Σόντερς αποφάσισε να αποκαλύψει την ταυτότητα του και να εξηγήσει τους λόγους για την χειρονομία του. Ο 50χρονος αφηγείται: «Ο μικρός έβηξε και η μητέρα του είπε ευγενικά να καλύπτει το στόμα του όταν βήχει και να ζητάει συγγνώμη. Αργότερα, στο τρένο υπήρξε συνωστισμός και η Σάμανθα πήρε τον μικρό στα γόνατα της, για να δώσει την θέση του σε ένα ηλικιωμένο». Η ευγενική της συμπεριφορά συγκίνησε τον Κεν και του έδωσε την ιδέα να της δώσει το χαρτονόμισμα μαζί με το σημείωμα. 

Αλλά αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος που ώθησε τον Κεν Σόντερς να προβεί σε αυτήν την όμορφη χειρονομία. Πριν δύο χρόνια, ένας άγνωστος είχε βοηθήσει την κόρη του και τον φίλο της που είχαν ξεμείνει στην αποβάθρα ενός σταθμού. Η χειρονομία των ξένων είχε συγκινήσει τον Κεν , που ήθελε, απλώς, να ανταποδώσει την καλή πράξη και δεν περίμενε η ιστορία να πάρει τέτοιες διαστάσεις. Η Σαμάνθα, όμως, ήθελε να βρει τον άγνωστο άντρα και να τον ευχαριστήσει:« Είμαι μια ανύπαντρη μητέρα και οι άνθρωποι, μερικές φόρες, με κρίνουν σκληρά. Το σημείωμα του άγνωστου άντρα με συγκίνησε και μου απέδειξε ότι υπάρχουν καλοί άνθρωποι ακόμα στον κόσμο. Αποφάσισα να κάνω γνωστή την ιστορία, για να μάθει πόσο ευγνώμων είμαι». 


iefimerida.gr